• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Σενάριο έκτακτης συμμετοχής της Alpha Bank στον MSCI συζητάει η αγορά και απογειώνει το ταμπλό

    BofA: Στα 200 δις οι εκροές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


    Χρηματιστήριο: Η Alpha Bank, που ανακάμπτει από τα 98 λεπτά με κέρδη κοντά στο 3,5%, στα 1,02 ευρώ, η ΕΤΕ, με κέρδη 1,85%, στα 2,31, και τα υπόλοιπα blue chips με κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Jumbo, Motor Oil, ΕΛΠΕ και Coca Cola, δίνουν θετικό πρόσημο στον δείκτη.

    Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,39%, πάνω από τις 870 μονάδες και με τις συναλλαγές στα 41,6 εκατ. ευρώ.

    Έπειτα από σχεδόν ένα μήνα απωλειών, της τάξης του 7%-8%, βγαίνουν εντολές αγορών, ως αποτέλεσμα της αντίδρασης που εκδηλώνεται παράλληλα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που ενισχύονται κοντά στο 1%-1,5% και του περιορισμού των απωλειών της Wall χθες.

    Η απόφαση της ΕΚΤ να θεωρήσει ως επιτρεπτό τον πληθωρισμό λίγο πάνω από το 2% της Ευρωζώνης ερμηνεύεται από τους αναλυτές ότι αποτελεί προάγγελο διατήρησης των χαμηλών επιτοκίων και τόνωσης της αγοράς με ρευστότητα (μέσω των προγραμμάτων επαναγοράς ομολόγων) για όσο χρειαστεί.

    Στο μεταξύ πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά αναφέρουν ότι η Alpha Bank μπορεί να ενταχθεί στον MSCI μετά από έκτακτη αναθεώρηση.

    Ο οίκος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει την Alpha, κάτι που συνηθίζει να κάνει όταν υπάρχουν έκτακτες συνθήκες, όπως μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    Οι νέες μετοχές της Alpha αναμένεται να υπαχθούν σε διαπραγμάτευση στις 13/7 και η κεφαλαιοποίηση αναμένεται να ανέλθει κοντά στα 2,4 δισ. ευρώ, πίσω από την Eurobank (3,08 δισ. ευρώ) και πάνω από την ΕΤΕ (2,1 δισ. ευρώ).

    Διαβάστε ακόμη:

    Sotheby’s: Κανένα ενδιαφέρον από τους οπαδούς των κρυπτονομισμάτων για το σπάνιο διαμάντι – Με μετρητά η δημοπρασία

    Χρηματιστήριο: Αναγνωριστικά πάνω από τις 860 μονάδες με Coca Cola και Λάμδα

    ΑΜΟΙΒΑΙΑ-6ΜΗΝΟ: Ρεκόρ 20ετίας στις εισροές κεφαλαίων, αλλά «ψίχουλα» στα Μετοχικά Ελλάδος – Οι πρωταθλητές των αποδόσεων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ