• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Αναγνωριστικά πάνω από τις 860 μονάδες με Coca Cola και Λάμδα

    Χρηματιστήριο: Αναγνωριστικά πάνω από τις 860 μονάδες με Coca Cola και Λάμδα


    Στις 863 μονάδες ξεκίνησε ο γενικός δείκτης του Χ.Α., με κέρδη υποδεέστερα αυτών της Ευρώπης.

    Η άνοδος είναι της τάξης του 0,4%, με τον τζίρο στο 1,4 εκατ. Ευρώ, τη στιγμή που η αγορά του Παρισιού ενισχύεται πάνω από 1% και η Wall δεν δικαίωσε χθες τις Κασσάνδρες για μεγάλη πτώση, αφού οι απώλειες στον Dow περιορίστηκαν σε 0,7%. Άρα, το συμπέρασμα είναι ότι στην αγορά υπάρχουν γηγενείς λόγοι που συνδέονται με την απουσία κατεύθυνσης και διάθεσης ανάληψης περαιτέρω ρίσκου.

    Το μήνυμα που προκύπτει είναι ότι η υπερέκθεση της οικονομίας στον τουρισμό, σε μία περίοδο που το Βόρειο Αιγαίο έχει γεμίσει… τσούχτρες και η Δ’ μετάλλαξη του κορονοϊού προελαύνει, μάλλον οδηγεί σε αναθεώρηση των προοπτικών ανάπτυξης του ΑΕΠ. Κι αν κάτι τέτοιο δεν ομολογείται δημοσίως, είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης μεταξύ των ξένων διαχειριστών. Ακόμα και η booking.com, αναφέρεται στις χιλιάδες ακυρώσεις που γίνονται καθημερινά, όχι μόνο μεταξύ των ξένων επισκεπτών, αλλά και Ελλήνων, που αναβάλουν τις διακοπές τους σε κάποιο προορισμό φοβούμενοι την μετάλλαξη, ή ίσως γιατί οι ίδιοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

    Ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου πόσταρε χθες στο twitter, ότι οι εμβολιασμοί ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια, ενώ σχεδόν 500 χιλιάδες είναι όσοι νοσήσει. Περίπου 2 εκατομμύρια πολίτες είναι αυτοί που δεν έχουν κάνει καμία δόση και άλλα 2 εκατομμύρια είναι τα παιδιά και οι έφηβοι, που σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου η υποχρεωτικότητα του εμβολίου, κυρίως σε κρίσιμες επαγγελματικές ομάδες, όπως, π.χ., οι εκπαιδευτικοί.

    Υπό τα δεδομένα αυτά, η αγορά προσπαθεί να ισορροπήσει στα νέα δεδομένα παρά το γεγονός ότι οι προοπτικές της οικονομίας είναι ενθαρρυντικές, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να τοποθετεί την ανάπτυξη για φέτος στο 4,2% και για το 2022 πάνω από 6%, που θα είναι η δεύτερη υψηλότερη επίδοση στην Ευρώπη (μετά την Ισπανία, λένε οι εκτιμήσεις).

    Στα blue chips βγαίνει αντίδραση πάνω από 1%, αλλά και σε κάποιες από τις τραπεζικές μετοχές. Η εικόνα που δίνει η αγορά αυτή την ώρα, είναι μπορεί να φορτσάρει η αγορά πάνω από τις 864 μονάδες, Στα 0,99 ευρώ ανακάμπτει σχετικά η Άλφα, στα 8,75 αμετάβλητη η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,71% 11,16, στα 30,11 ευρώ επιστρέφει με κέρδη η Coca Cola, κέρδη μόλις 0,61% για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02. Kέρδη 1,4% για την Λάμδα, στα 14,52 και στα 14,12 ευρώ ενισχύονται οριακά Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 38,20 και Jumbo. Οριακή κίνηση στα 5,82 τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,47% 8,39 και στα 2,27 η ΕΤΕ. Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις πάνω από 2% η αντίδραση στην Ιντρακάτ. Στα 13,82 ευρώ σκαρφαλώνει η ΜΟΗ, στα 12,48 ο ΟΠΑΠ, αλλά αρνητικό πρόσημο, στα 14,47 ευρώ για τον ΟΤΕ ΟΤΕ -1,54% 14,06. Πάνω από τα 12 ευρώ επιστρέφει η Τέρνα Ενεργειακή.

    Διαβάστε ακόμη:

    ΑΜΟΙΒΑΙΑ-6ΜΗΝΟ: Ρεκόρ 20ετίας στις εισροές κεφαλαίων, αλλά «ψίχουλα» στα Μετοχικά Ελλάδος – Οι πρωταθλητές των αποδόσεων

    Τι συμβαίνει σε Aegean, Autohellas, Μοτοδυναμική και Attica – Τι λένε πηγές της booking.com για τον τουρισμό – Ακυρώνουν ακόμα και οι Έλληνες για διακοπές στην Ελλάδα!

    Wall Street: Απώλειες, αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας – Άλμα 17% για Virgin Galactic, κέρδη 4,9% για Moderna

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ