• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Προς νέα υψηλά η Ευρώπη, νευρικότητα στο ελληνικό ταμπλό

    Χρηματιστήριο


    Με το ελληνικό 10ετές να διαμορφώνεται κάτω από 1%, στο 0,92%, στην χρηματιστηριακή αγορά επικρατεί νευρικότητα, με τους επενδυτές να σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη από τις τράπεζες και ειδικά από την Alpha μετά τις μαζικές τοποθετήσεις στα χαμηλά την περασμένη Παρασκευή.

    Το trading στις τράπεζες αναμένεται να συνεχιστεί λόγω Alpha και μέχρις ότου εκκινήσουν οι διαδικασίες της αύξησης και όσο υπάρχει η χρηματιστηριακή σπέκουλα να κόψει η μετοχή το δικαίωμα σε τιμή μεγαλύτερη από την τρέχουσα (σ.σ. κάτι που είθισται να γίνεται στις αυξήσεις μετοχικούς κεφαλαίου) και β) λόγω του rebalancing στον MSCI με την τοποθέτηση της Eurobank.

    Είναι σημαντικό ότι η εγχώρια κεφαλαιαγορά εξακολουθεί να διαμορφώνεται πάνω από τις στηρίξεις και ειδικά πάνω από τις 870 μονάδες. Αυτό, τη στιγμή που τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ατενίζουν νέα ιστορικά υψηλά, χωρίς ακόμα να είναι καθαρή η έξοδος των οικονομιών από την κρίση του κορονοϊού.

    Οι συναλλαγές προσεγγίζουν τα 6 εκατ. ευρώ, υποτονικότερες σε σχέση με χθες και τις προηγούμενες μέρες, ενδεικτικό ότι η πλειοψηφία των συναλλασσόμενων παραμένει στις θέσεις της.

    Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 και ΕΤΕ ΕΤΕ 1,85% 7,70 υποχωρούν οριακά, ενώ περισσότερο αισθητές είναι οι απώλειες στην Coca Cola ΕΕΕ 1,63% 29,94.

    Η μετοχή της Alpha ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 ενισχύεται πάνω από 0,6%, στο 1,01 ευρώ και της Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 οριακά, κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα, στα 0,794 ευρώ.

    Πιέσεις βγαίνουν στο μεταξύ σε Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μότορ Όιλ, ΕΛΠΕ και Μυτιληναίο.

    Πράξεις ελαφρώς πάνω από τα 9 ευρώ για την ΔΕΗ, στα 9,75 ενισχύεται οριακά η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ.

    Η νευρικότητα στην αγορά δεν έχει συγκεκριμένη αιτιολογία. Η αγορά έχει μπροστά της ισχυρές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και ομολογιακών δανείων που αν αθροιστούν όλα μαζί μέχρι το τέλος του 2021 μπορεί και να ξεπεράσουν τα 4 δισ. ευρώ. Στοιχείο που καθιστά τους επενδυτές σε επιφυλακή, αφού ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για την απόκτηση ρευστότητας.

    Επιπρόσθετα, τις επόμενες εβδομάδες θα είναι αισθητή η τεχνική αλλοίωση της αγοράς εξαιτίας της αποκοπής των μερισμάτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Δύο δισ. ευρώ ομόλογα ετησίως θα εκδίδουν οι τράπεζες – Ποιοι προγραμματίζουν εκδόσεις

    Alpha Bank: Τι αναφέρει η ειδική έκθεση του ΔΣ προς τους μετόχους για την ΑΜΚ

    Χρηματιστήριο: Από ποιες εισηγμένες οι επενδυτές περνούν από το ταμείο – Ξεκίνησαν οι αποκοπές των μερισμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ