• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Πού θα σταματήσει η πτώση

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα έχει φτάσει πλέον να κινείται η αγορά.

    Από τις 23 συνεδριάσεις του Ιουλίου, η αγορά έγραψε αρνητικό πρόσημο στις 15 και απώλειες 3,3% τον μήνα, διευρύνοντας την πτώση από την αρχή του χρόνου σε 32,62%. Ο δε Ιούλιος δεν φημίζεται, όπως φαίνεται, μόνο για τους καύσωνες, αλλά και για το ότι έκαψε και τις τραπεζικές μετοχές με τον κλάδο να υποχωρεί κατά 16,82% και να γίνει ο τρίτος χειρότερος μήνας της χρονιάς που διανύουμε. Οι σωρευτικές απώλειες για τον κλάδο από την αρχή της χρονιάς ανέρχονται σε 65,78%!

    Ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακής, κ. Μάνος Χατζηδάκης, εκτιμά πως «τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης έχασε με μικρή σχετικά ένταση της προσφοράς την ζώνη στήριξης των 630 μονάδων και επί του παρόντος φαίνεται δύσκολο να αποφύγει το ραντεβού με την στήριξη των 600 μονάδων. Στο πεδίο αυτό υπάρχει ισχυρή ζώνη απορρόφησης της προσφορά έως τις 580 μονάδες το οποίο είναι και το έσχατο σημείο πριν επιστρέψουν στο προσκήνιο άκρως αρνητικά σενάρια μεσοπρόθεσμης υποχώρησης του Γενικού Δείκτη. Ο MACD επέστρεψε σε θέση πώλησης και οι κινητοί μέσοι έχουν δώσει ξεκάθαρη ετυμηγορία πωλήσεων μετά την διάσπαση των 630 μονάδων. Ο χρόνος κυλάει υπέρ των πωλητών πλέον αφού οι ταλαντωτές έχουν ακόμα δρόμο για να μπουν σε υποτιμημένες ζώνες τιμών ενώ παρατηρείται το φαινόμενο να καταγράφονται έστω και ενδοσυνεδριακά συνεχή χαμηλά διμήνου. Η πτωτική αλυσίδα θα σπάσει με επαναφορά πάνω από τις 630 μονάδες, όχι απίθανο σενάριο αφού οι τζίροι είναι ιδιαιτέρως χαμηλοί και η τάση μπορεί εύκολα να αλλάξει με σχετικά μικρή ζήτηση, όπως ακριβώς σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες».

    Τέλος, παρά την έλλειψη προγραμματισμένων γεγονότων από πλευράς αποτελεσμάτων η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται πλούσια σε υλικό: Την Τρίτη 4/8 η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 ανοίγει την αυλαία των τραπεζικών αποτελεσμάτων, ακολουθούν την ερχόμενη ημέρα το πρωί Coca Cola και Frigoglass και οι προγραμματισμένες ανακοινώσεις κλείνουν την Πέμπτη με Εθνική Τράπεζα και ΟΤΕ (πριν από το άνοιγμα).



    ΣΧΟΛΙΑ