• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Πολιορκία των 900 μονάδων με κόπωση στις τράπεζες – Τι συμβαίνει με την Alpha Αστικά Ακίνητα

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Με τις συναλλαγές κοντά στα 3 εκατ. Ευρώ, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. με εμφανή τα σημάδια της κόπωσης και της αδυναμίας παραδέρνει στην περιοχή των 900 μονάδων, μεταξύ 896 – 897. Σε κάθε περίπτωση η αγορά κινείται πάνω από την βραχυπρόθεσμη αντίσταση των 895 μονάδων, η διάσπαση των οποίων διήρκεσε δέκα συνεδριάσεις.

    Δεν λέει αλλάξει κάτι από την βραχυπρόθεσμη προοπτική της αγοράς, η οποία είναι η διάσπαση των 900 μονάδων. Για να γίνει αυτό όμως, όσο «βασανιστικό» κι αν φαίνεται στο ταμπλό, θα πρέπει να υπάρξει αφομοίωση των παρόντων επιπέδων. Προφανώς, κάτι τέτοιο αναμένεται να διαρκέσει για κάποιες μέρες κι εφόσον δεν προκύψει κάποιος ανατρεπτικός παράγοντας από το μέτωπο (ς.ς. όχι της φωτιάς…) του τέταρτου κύματος της πανδημίας που καθημερινά μετράει πάνω από 3.000 κρούσματα.

    Η κυβέρνηση, όπως λέγεται, αναμένει κορύφωση των εμβολιασμών μετά τον Δεκαπενταύγουστο, κατά την επιστροφή των λουομένων στα αστικά κέντρα ενόψει του φθινοπώρου και του ανοίγματος των σχολείων. Κατά τα άλλα, οι κρατήσεις του Αυγούστου από το μέτωπο του τουρισμού δείχνουν εντυπωσιακή αύξηση, στοιχείο παρήγορο για τα τουριστικά έσοδα και την ανάπτυξη.

    Από εκεί και πέρα κάποιες αγορές βγαίνουν στις τράπεζες, την Alpha ΑΛΦΑ 1,86% 1,64 την Εθνική και την Πειραιώς, που ενισχύονται πάνω από 1%, στο 1,14, 2,46 και 1,46 ευρώ αντίστοιχα.

    Ως προς τα μη τραπεζικά blue chips, πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα η άνοδος για την Μότορ Όιλ, που αγγίζει τα 13,70 ευρώ, Τέρνα Ενεργειακή στα 11,60, Φουρλής, στα 4,36 ευρώ, ΔΕΗ στα 9,13, Λάμδα στα 8,38 ευρώ, η οποία, σημειωτέον, ξεκίνησε πτωτικά, αλλά γύρισε θετικά στη συνέχεια.

    Πιέσεις στον Μυτιληναίο, στην περιοχή των 15,47 ευρώ. Η μετοχή που τα «σπάει» την Τετάρτη είναι της Alpha Αστικά Ακίνητα ΑΣΤΑΚ 0,56% 7,20 με κέρδη σχεδόν 10%, στα 9,13 ευρώ, την οποία η Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,86% 1,64 θέλει να προικοδοτήσει με νέα ακίνητα, ενώ διαθέτει ισχυρό ταμείο με περισσότερα από 85 εκατ. Ευρώ!

    Απώλειες 1,67% για την Ελλάκτωρ, μία μέρα μετά την αύξηση κεφαλαίου, αν και ξεκίνησε με μεγαλύτερη πτώση, άνω του 3%.

    Αγοραστές και σήμερα σε Εντερφοφτ και Έψιλον Νετ με κέρδη μέχρι 4%.

    Διαβάστε επίσης:

    Alpha Bank: Αγορά εργασίας και πανδημική κρίση – Οι επιπτώσεις και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης

    Οι τράπεζες επανακάμπτουν, οι δείκτες αναρριχώνται στο Χρηματιστήριο Αθηνών!

    Jumbo: Αύξηση 10% στις πωλήσεις 7μήνου – Πυρά Βακάκη για άτυπο καρτέλ στις μεταφορές



    ΣΧΟΛΙΑ