• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Ποια χαρτιά δίνουν κέρδη στο ταμπλό για δεύτερη μέρα


    H εμπιστοσύνη που δημιουργείται στις ΗΠΑ με την παροχή πρόσθετης ρευστότητας από την Fed, η άνοδος του brent λίγο πριν από τα 40 δολ. το βαρέλι και του αμερικάνικου αργού λίγο πάνω από τα 37 δολ., γεμίζουν αισιοδοξία τους επενδυτές που στρέφονται στις μετοχές.

    Η ερευνητική προσπάθεια για την ανακάλυψη τόσο φαρμάκου, όσο και εμβολίου, που αποτελεί τον απώτατο στόχο, γεμίζει αισιοδοξία τους επενδυτές, τη στιγμή που οι οικονομίες άνοιξαν και πάλι.

    Στην Ελλάδα, η επιστροφή στην κανονικότητα συμπίπτει με το πράσινο φως για τις πτήσεις εξωτερικού, κάτι που συνιστά περιορισμό των απωλειών σε σχέση με τις εκτιμήσεις για τον τουρισμό.

    Η εμπιστοσύνη της ελληνικής οικονομίας αντανακλάται στην υποχώρηση του ελληνικού 10ετούς που υποχωρεί στο 1,18%, τη στιγμή που το αντίστοιχο ιταλικό διαπραγματεύεται στο 1,37%. Το καλό κλίμα στις αγορές, με κέρδη πάνω από 2,5% στις μεγάλες αγορές της γηραιάς ηπείρου, την Φρανκφούρτη, το Λονδίνο και το Παρίσι και σχεδόν 2% για Μιλάνο και Μαδρίτη, μεταδόθηκε και στο Χ.Α.

    Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση επιχειρείται άνοδος με κέρδη 2,2%, στις 662 μονάδες, αλλά με άτολμο τζίρο, λίγο πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ. Συνεχίζεται δε, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, το roadshow του Χ.Α. με τη συμμετοχή 29 εισηγμένων σε αμερικανούς διαχειριστές και εκπροσώπους funds.

    Στο προσκήνιο ο τραπεζικός κλάδος, η στάθμιση του οποίου ανέβηκε στους δείκτες FTSE. Κέρδη σχεδόν 7% για την Πειραιώς, πάνω από 5,6% για την ΕΤΕ και 5,1% για την Alpha, ενώ πάνω από 4% τα κέρδη για την Eurobank.

    Έντονο είναι το ενδιαφέρον για τη μετοχή της ΔΕΗ που ενισχύεται πάνω από 3,5% ΔΕΗ -0,53% 11,30, την Βιοχάλκο 3,7%, Ελλάκτωρ 3,4%.

    Πάνω από 2% η αντίδραση που βγαίνει στην Τέρνα Ενεργειακή, τον Μυτιληναίο, που πλησιάζει τα 8 ευρώ, την Jumbo, στα 15,85 ευρώ, την Μότορ Όιλ στα 14,5 ευρώ, ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,12% 8,27 και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.



    ΣΧΟΛΙΑ