• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Ο ξένος που πουλούσε ΟΤΕ και τα ρεκόρ της Motοr Oil

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Τα μάτια της αγοράς τράβηξαν χθες οι μετοχές των Μότορ Όιλ ΜΟΗ 1,40% 27,62 και του ΟΤΕ ΟΤΕ 1,03% 13,67 .

    Στη Μότορ Όιλ η τιμή της μετοχής χτύπησε νέο ρεκόρ, αγγίζοντας τα 20 ευρώ, με τους ξένους επενδυτές να θεωρούν ότι η αποτίμηση στα 2,2 δις. Ευρώ όταν στο 9μηνο τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν κάθε προσδοκία ξεπερνώντας το 1 δις. Ευρώ και με προγραμματισμένες επενδύσεις περί τα 4 δις. Ευρώ, χρήζει καλύτερης επενδυτικής αντιμετώπισης και προσοχής.

    Άλλαξαν χέρια πάνω από 338 χιλιάδες κομμάτια και η κεφαλαιοποίησή της είναι για… MSCI, όπως παρατηρούσαν οι αναλυτές χθες, αφού υπερβαίνει τα 2,2 δις. Ευρώ.

    Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την αγορά, ότι η Motor Oil της οποίας η θυγατρική MORE σύντομα θα κατέχει το 75% της Anemos (με την ολοκλήρωση της συναλλαγής με τον ΕΛΛΑΚΤΩΡ) με ΑΠΕ που αποτιμώνται σε  1 δισ. ευρώ, μια αξία που ακόμη δεν απεικονίζεται στην κεφαλαιοποίηση της.

    Μια κεφαλαιοποίηση που είναι στα 2 δισ. ευρώ, όταν η εισηγμένη παρουσίασε 1,3 δις ευρώ EBITDA στο εννεαμηνο και καθαρά κέρδη 1 δισ. ευρώ. Το P/E της για το 2022 διαμορφώνεται κάτω από 2 ενώ το Ev/EBITDA με δεδομένο το μειωμένο δανεισμό και την υψηλή ρευστότητα είναι ανάλογα χαμηλό.

    Αίσθηση δε, προκαλεί η πληροφορία ότι κατά το roadshow των ΕΧΑΕ/Morgan Stanley στις αρχές της εβδομάδας στο Λονδίνο ο Franck Petitgas, επικεφαλής διαχείρισης της Μοrgan Stanley, είχε παραθέσει δείπνο, πέρα από τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και την διοίκηση της ΜΟΗ, αλλά και της Mytilineos ΜΥΤΙΛ -0,22% 35,76  (σ.σ. η οποία έκλεισε στα 18,04 ευρώ, με υψηλό 52 εβδομάδων τα 18,09 ευρώ).

    Την ίδια ώρα στον ΟΤΕ ο τζίρος υπερέβη χθες τα 20 εκατ. ευρώ, διακινώντας 1,576 εκατ. τεμάχια.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκεκριμένος ξένος επενδυτικός οίκος ήταν πωλητής, αλλά η προσφορά «σκουπίστηκε» από το ταμπλό. Μεγάλη ήταν η κινητικότητα στη μετοχή και μία ημέρα πριν στις 30/11, όπου είχαν γίνει πολλά πακέτα δεδομένου ότι βρισκόταν σε εξέλιξη το  rebalancing.

    Διαβάστε επίσης

    Goldman Sachs: Νέος στόχος οι 995 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη το 2023

    Wood για Mytilineos: Ισχυρότερος από ποτέ – Αύξηση τιμής στόχου στα 26 ευρώ και σύσταση αγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ