• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Mέρισμα ΟΠΑΠ και νέες μετοχές Alpha βαραίνουν το ταμπλό

    Χρηματιστήριο: Mέρισμα ΟΠΑΠ και νέες μετοχές Alpha βαραίνουν το ταμπλό


    Χρηματιστήριο: Βαραίνει το ταμπλό η αποκοπή του μερίσματος του ΟΠΑΠ την Τρίτη, 55 λεπτών, με την μετοχή να υποχωρεί πάνω από 4% και τον γενικό δείκτη να μην κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα.

    Με πιέσεις κοντά στο 1% ξεκίνησε η μετοχή της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,63, μετά την είσοδο των νέων μετοχών μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 800 εκατ. Ευρώ, με αποτέλεσμα οι “βιαστικοί” να βγαίνουν να κατοχυρώσουν ρευστότητα. Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση έγινε στο 1 ευρώ. Η μετοχή υποχωρεί στα επίπεδα των 1,11 ευρώ.

    Στα 12,10 ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,48% 16,50 στα 14,55 ευρώ υποχωρεί και ο ΟΤΕ, στα 15,96 ευρώ διολισθαίνει η Τιτάν TITC -0,35% 28,10 , στα 2,32 ευρώ η Εθνική , στα 13,95 το Jumbo και στα 14,60 ευρώ ο Μυτιληναίος και στα 1,40 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς.

    Από τις τράπεζες, μόνο η Eurobank ΕΥΡΩΒ -0,50% 2,01 σημειώνει άνοδο κι αυτή οριακή, 0,45%, η οποία, σύμφωνα με την αγορά εντάσσεται στον “ιδιότυπο” ανταγωνισμό μεταξύ των τραπεζών για την υπεροχή στην κεφαλαιοποίηση. Περί τα 2,6 δισ. Ευρώ ανέρχεται η κεφαλαιοποίηση της Άλφα, πάνω από 3 δις. Ευρώ της Eurobank.

    Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,50%, στις 868 μονάδες.

    Σημειώνεται ότι και σήμερα το κλίμα στις αγορές δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς αναμένεται σειρά ανακοινώσεων οικονομικών αποτελεσμάτων β’ 3μήνου των αμερικανικών τραπεζών.

    Ταυτόχρονα, σε ότι μας αφορά οι επενδυτές βλέπουν επιδείνωση των ευρωπαϊκών οικονομιών και της Ελλάδας, εξαιτίας της πρόθεσης της ΕΚΤ να συνεχίσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων και μετά τον Μάρτιο. Η μεγάλη εικόνα θέλει η μετάλλαξη Δέλτα να επηρεάζει ισχυρά την ευρωπαϊκή οικονομία, μεταξύ των οποίων και την Ελληνική που είναι συνδεδεμένη με τον τουρισμό.

    Ο τζίρος παρουσιάζεται ενισχυμένος, καθώς το rebalancing στην Alpha ενόψει της αυριανής εισαγωγής της στον MSCI συνεχίζεται, ξεπερνώντας τα 10 εκατ. Ευρώ.

    Αν υπάρχουν στηρίξεις σήμερα στην αγορά, αυτές συνδέονται με την αντίδραση στην Coca Cola ΕΕΕ -0,07% 29,48, που επανήλθε πάνω από τα 30 ευρώ. Κέρδη βγαίνουν και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπως η Quest, η Reds, τα Πλαστικά Θράκης ΠΛΑΘ -0,74% 4,01.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Αυτά τα διαγράμματα δείχνουν την επόμενη κίνηση του κρυπτονομίσματος

    Όμιλος Σαράντη: Ο Γιάννης Μπούρας αποκαλύπτει στο mononews το σχέδιο για την επόμενη μέρα

    Τράπεζες: Η μάχη των κεφαλαιοποιήσεων μόλις ξεκίνησε, μπαίνουν οι νέες μετοχές της Alpha

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ