• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Με τις τράπεζες πάτησε ο δείκτης τις 890 μονάδες

    Χρηματιστήριο


    Για άλλη μία συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. διερευνά την περιοχή πάνω από τις 890 μονάδες με απώτερο στόχο την επαναφορά πάνω από τις 900 μονάδες, πιάνοντας πάλι το νήμα της ανόδου.

    Στις ΗΠΑ αναμένονται νεότερα στοιχεία για την απασχόληση και τα ασιατικά χρηματιστήρια προεξόφλησαν εκ νέου καλά νέα, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν μάλλον νωχελικά, αλλά χωρίς καμία διάθεση να απομακρυνθούν αισθητά από τα ιστορικά τους υψηλά.

    Στην Ελλάδα, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να αφήσει πίσω της το συντομότερο δυνατό τις πληγές της πανδημίας ανακοινώνει συντόμως νέο πακέτο ρυθμίσεων, τη στιγμή που τα πρώτα κεφάλαια, περίπου 4 δις. Ευρώ, από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης έρχονται μέχρι το τέλος Ιουλίου και τα 3,8 δις. Ευρώ προοδευτικά μέχρι τέλος του 2021.

    Συνολικά 7,8 δις. Ευρώ αναμένεται να πέσουν στην αγορά και οι τράπεζες καλούνται να μοχλεύσουν τα κεφάλαια αυτά, δύο, ίσως και τρεις φορές με δάνεια προς υγιείς και καινοτόμες επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα, Ελλάδα του… 2019 θα θυμίζει η περίοδος από το τέλος Ιουνίου, με την τουριστική αγορά να τελεί εν αναμονή αφίξεων επισκεπτών. Ήδη, νέες πτήσεις φτάνουν από σήμερα στα ελληνικά αεροδρόμια με προορισμούς την Αθήνα και τα νησιά.

    Αυτά, τη στιγμή που πάνω από 2 εκατ. συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί πλήρως, η αγορά στοιχηματίζει σε ένα τοίχος ανοσίας μπορεί και 60% μέχρι τέλος Ιουλίου.

    Στο ταμπλό οι τράπεζες άρχισαν να μοιράζουν συγκινήσεις, με την Alpha ΑΛΦΑ -1,21% 1,63 να ανακοινώνει σήμερα και αύριο στους δημοσιογράφους το φιλόδοξο πρόγραμμά της project tomorrow. Πάνω από 2,5% τα κέρδη για τη μετοχή στο 1,10 ευρώ, 2,8% η άνοδος για την ETE ΕΤΕ -1,09% 7,26, στα 2,55 ευρώ, σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Eurobank, στα 0,77 ευρώ.

    Από εκεί και πέρα, πωλητές δεν αφήνουν τη ΔΕΗ ΔΕΗ 1,48% 11,63 να ανακάμψει πάνω από τα 9 ευρώ, κίνηση στο 1,41 ευρώ για την Ελλάκτωρ, απώλειες μετά τα καλά αποτελέσματα για την Quest που υποχωρεί 1,39%, κίνηση στα 15,90 ευρώ για το Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,68% 26,70 και στα15,38 για τον Μυτιληναίο, με κέρδη ελαφρώς κάτω από 1% και για τα δύο χαρτιά.

    Αντίδραση για την Βιοχάλκο ΒΙΟ -1,61% 5,51, στα 4,69 ευρώ και κέρδη 1,6%, αντίστοιχο ποσοστό ανόδου για την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στα 2,17 ευρώ. Θετικό το πρόσημο, επίσης για την Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 1,58% 18,02 στα 11,84 ευρώ και για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ στα 9,60 ευρώ. Πωλητές στον ΟΠΑΠ και σταθεροποίησης προς ώρας στον ΟΤΕ στα 14,65 ευρώ. Αυτά, με τον τζίρο κοντά στα 4 εκατ. Ευρώ. Ελπίδα είναι να διατηρήσει τον ανοδικό ρυθμό το Χ.Α. και να μην υπάρξουν κινήσεις αποκομιδής κερδών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιατί οι ξένοι ανεβάζουν στροφές στο Χ.Α. – Ποια χαρτιά αποτελούν μαγνήτη, τα τελευταία reports

    Wall Street: Κλείσιμο με οριακή άνοδο – Τέταρτος συνεχόμενος θετικός μήνας για Dow Jones, αρνητικός ο Μάιος για τον Nasdaq

    Τι μπορεί να συνέβη με την έκθεση της Goldman Sachs και τα 17,49 ευρώ στόχο για τη μετοχή της Πειραιώς

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ