• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Με ήπιες απώλειες ο Γενικός Δείκτης την Παρασκευή, οριακά τα εβδομαδιαία κέρδη


    Στις πιέσεις των πωλητών, οι οποίοι έσπευσαν να ρευστοποιήσουν μέρος από τα χθεσινά κέρδη, υπέκυψε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών της Παρασκευή, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με ήπιες απώλειες.

    Ο Γενικός Δείκτης πάντως διατηρήθηκε κοντά στο επίπεδο των 870 μονάδων, με την αγορά πλέον να περιμένει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τις επόμενες δύο ημέρες. Επιπλέον, οι επενδυτές προσπάθησαν να αναλύσουν τη θετικές εντυπώσεις που άφησε στην ελληνική πλευρά η χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group, όπου η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε για πρώτη φορά το σχέδιό της για την οικονομία. Αλλά και τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Γιάννης Στουρνάρα, ο οποίος εμφανίστηκε πλέον σίγουρος πως η χώρα θα πιάσει για το 2019 τον δημοσιονομικό στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, αλλά και ότι σε επόμενα στάδια η ανάπτυξη θα κινηθεί προς το 3%.

    Από εκεί και πέρα, πολλά θα κριθούν στο Eurogroup της 13ης Σεπτεμβρίου, το οποίο μάλιστα θα συγκληθεί μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την νομισματική της πολιτική το επόμενο διάστημα.

    Έτσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,60% στις 869,38 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κινήθηκε μεταξύ των 869 (-0,65%) και των 877,19 μονάδων (+0,29%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 51,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 28,4 εκατ. τεμάχια.

    Σε επίπεδο εβδομάδων ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακά κέρδη 0,15%.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε την Παρασκευή με απώλειες 0,60%, στις 2.155,44 μονάδες, ενώ ο Mid Cap με πτώση 0,44% στις  1.372,35 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,70% στις 783,30 μονάδες.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 0,57%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε κέρδη 0,17%.

    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Eurobank που έκλεισε με κέρδη 1,11%. Ήπια ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Titan, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΛΠ.

    Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της Μυτιληναίος (-2,24%) ενώ ακολούθησε αυτή της Cenergy (-2,16%). Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Motor Oil, Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Jumbo, ΟΤΕ, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλής, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Λάμδα, ΕΧΑΕ και Βιοχαλκο.

    Χωρίς μεταβολή οι Σαράντης, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ.



    ΣΧΟΛΙΑ