• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μάχη για τις μετοχές της Ελλάκτωρ, πάρτι σε Coca Cola και επιστροφή αγοραστών στη ΔΕΗ

    Χρηματιστήριο: Μάχη για τις μετοχές της Ελλάκτωρ, πάρτι σε Coca Cola και επιστροφή αγοραστών στη ΔΕΗ

    Θ. Μπουλούτας – Αν. Δαυίδ – Γ. Στάσσης


    Αίσθηση προκάλεσε στην αγορά η αισιόδοξη πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για ανάπτυξη 6,5% φέτος της ελληνικής οικονομίας από 3,8% πριν. Αυτός ήταν και ο λόγος που το Χρηματιστήριο Αθηνών διαφοροποιήθηκε σε σχέση με τις αγορές του εξωτερικού, στις οποίες επικρατεί ανασφάλεια εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές των πρώτων υλών και των εμπορευμάτων.

    Ο γερμανικός δείκτης DAX αναμετράται με τις 15.100 μονάδες και τις 14.800 να αποτελούν στήριξη, τη στιγμή που το Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει να ανακάμπτει στις 890,61 μονάδες και να κλείνει με κέρδη 0,74%. Οι συναλλαγές ήταν υποτονικές και σήμερα, αφού δεν άγγιξαν καν τα 50 εκατ. ευρώ.

    Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες μέρες απαιτούν προσοχή και ψυχραιμία. Αφενός διότι από αύριο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα 9μήνου των αμερικανικών τραπεζών και ταυτόχρονα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και από την άλλη αναμένεται να ενταθούν οι ρευστοποιήσεις σε μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών προκειμένου οι επενδυτές να εγγραφούν στην αύξηση κεφαλαίου των 750 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ. Σύμφωνα με χρηματιστές, τέτοιες κινήσεις παρατηρήθηκαν σήμερα σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο.

    Από την άλλη, η προγραμματισμένη για σήμερα εκποίηση μετοχών στην Ελλάκτωρ, οδήγησε σε συναλλακτικό traffic στη μετοχή. Διακινήθηκαν 2,5 εκατ. τεμάχια, με τη μετοχή να σημειώνει ράλι 15,54%, κλείνοντας στο 1,55 ευρώ. Μάλιστα έχει μείνει ανεκτέλεστο περί τις 800 χιλιάδες τεμάχια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χαρτοφυλάκια που συνδέονται με τους μετόχους του ομίλου έδωσαν «μάχη» για να τα αποκτήσουν.

    Από τη σημερινή συνεδρίαση ξεχώρισε και πάλι η μετοχή της ΔΕΗ , που μετά τη χθεσινή μικρή διόρθωση, η μετοχή επέστρεψε στα 8,80 ευρώ και με κέρδη λίγο κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα. Ο δε όγκος στη μετοχή δεν έχει καμία σχέση με τους όγκους των περασμένων ημερών, 224 χιλιάδων τεμαχίων.

    Επιπλέον πάνω από 1% η αντίδραση στον Μυτιληναίο επιστρέφοντας στη γειτονιά των 15 ευρώ, αλλά με μικρό όγκο, 130 χιλιάδων μετοχών.

    Ανάσες στην αγορά έδωσε επίσης, το γύρισμα της Eurobank, που επέστρεψε στο κλείσιμο πάνω από τα 85 λεπτά, ενώ με μικρά κέρδη έκλεισε η ΕΤΕ, που την οδήγησαν στα 2,56 ευρώ.

    Η μετοχή πάντως, που έκανε τη διαφορά την Τρίτη ήταν της Coca Cola. Κέρδη πάνω από 4%, επιστροφή πάνω από τα 29,30 ευρώ και μάλιστα με όγκο 34 χιλιάδων τεμαχίων.

    Κατά τα άλλα κέρδη πάνω από 2% και 3,29% για την Ιντρακάτ για τον Κέκροπα. Πωλητές βγήκαν στο μεταξύ, στη ΣΙΔΜΑ που έχει υπεραποδώσει φέτος σημειώνοντας πτώση πάνω από 5%, Reds 4%, παρά το γεγονός ότι έχει κινήσει το ενδιαφέρον της αγοράς το χθεσινό πακέτο, Epsilon Net και Revoil.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Προβληματισμός για τις προβλέψεις του ΔΝΤ

    Υψηλότερη ανάπτυξη στο 6,5% βλέπει το ΔΝΤ

    ΈΚΤΑΚΤΟ: 2,4 εκατ. μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αγόρασαν οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης



    ΣΧΟΛΙΑ