• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Κράτησε η Alpha, πωλητές στην Εθνική

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Ξαφνικά, επιστροφή στη μιζέρια. Με απώλειες 0,62%, στις 894,94 μονάδες έκλεισε ο γενικός δείκτης του Χ.Α. και συναλλαγές μόλις 49 εκατ. ευρώ, σε μία συνεδρίαση χωρίς νεύρο.

    Ο τζίρος και όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και επικεντρώθηκε στα μη τραπεζικά blue chips.

    H αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 49 εκατ. ευρώ, ο όγκος 24 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 15 εκατ. διακινήθηκαν στις τράπεζες.

    Προσυμφωνημένες συναλλαγές αξίας 4,28 εκατ. ευρώ και όγκου 1,26 εκατ. τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο.

    Ειδικότερα, η Eurobank διακίνησε 1 εκατ. τεμάχια αξίας 766 χιλ. ευρώ.

    Ο ΟΠΑΠ 111,18 χιλ. τεμάχια αξίας 1,49 εκατ. ευρώ, η Motor Oil διακίνησε 48,3 χιλ. τεμάχια αξίας 713 χιλ. ευρώ, η Jumbo 20 χιλ. τεμάχια αξίας 310 χιλ. ευρώ και η Τέρνα Ενεργειακή 85 χιλ. τεμάχια αξίας 1 εκατ. ευρώ. Κύριο χαρακτηριστικό ήταν οι ιδιαίτερα χαμηλές συναλλαγές, ειδικότερα στον τραπεζικό κλάδο γεγονός που αποδεικνύει ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει ατονήσει… με την μεγαλύτερη πτώση έκλεισε η Εθνική -1,59% και ακολούθησαν Πειραιώς -0,73%, Eurobank -0,34% ενώ στις δημοπρασίες η Alpha Bank κατάφερε να κλείσει με θετικό πρόσημο +0,46%.

    Πτωτικά έκλεισε η πλειονότητα των μη τραπεζικών blue chips, με Motor Oil -1,82%, Μυτιληναίος -1,75%, ΕΛΠΕ -1,69%….ενώ ανοδικά έκλεισαν μόνο Τέρνα Ενεργειακή +0,85%, Φουρλής +0,46% και ΟΠΑΠ +0,45%.

    Σύμφωνα με την Beta Χρηματιστηριακή, τεχνικά η διαγραμματική εξέλιξη παρουσιάζει θετικότερη εικόνα καθώς οι αγοραστές μετά την γρήγορη πτώση της περασμένης Παρασκευής ανέλαβαν δράση και με τρία διαδοχικά θετικά κλεισίματα φλερτάρουν πλέον με την επιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική. Η υπέρβαση του κινητού μέσου των 50 ημερών επετεύχθη και ο άμεσος στόχος είναι ο Δείκτης να δει κλείσιμο πάνω από τις 900 μονάδες προκειμένου να επιστρέψουν όλες οι ενδείξεις υπέρ των αγοραστών.

    Για την υπέρβαση των 900 μονάδων θα χρειαστούν νέες δυνάμεις, είναι η άμεση πρώτη αντίσταση της Αγοράς και όλα δείχνουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια πρώτη δοκιμή του εν λόγω επιπέδου. Από εκεί και πέρα και έως τα φετινά υψηλά (919 μονάδες) μεσολαβούν διαδοχικές τοπικές κορυφές καθιστώντας το εγχείρημα άμεσης διαφυγής απαιτητικό. Προς το παρόν προέχει η κάλυψη του καθοδικού χάσματος (900 – 894) και η κατοχύρωση της ζώνης των 900 μονάδων, σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για την ερχόμενη εβδομάδα.

    Λόγω των ειδικών συνθηκών πάντως που διανύουμε (ΑΜΚ Alpha Bank) απαιτούνται αυξημένα αντανακλαστικά σε κεφάλαια βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα λόγω της ασύμμετρης ροής πληροφοριών, ειδικά σε καθοδικές εξάρσεις όπου η ψυχολογία αναλαμβάνει ρόλο οδηγού των τιμών εντείνοντας τις επιμέρους διακυμάνσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Alpha Bank: Με ποσοστό άνω του 5% στο Μετοχικό Κεφάλαιο η Schroders

    Χρηματιστήριο: Ανεβάζουν στροφές οι πωλητές σε Alpha, ETE, Eurobank και Ελλάκτωρ



    ΣΧΟΛΙΑ