• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες ψήφισαν άρση του lockdown

    • NewsRoom
    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Κλείσιμο στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και 33 συνεδριάσεις για τον γενικό δείκτη του Χ.Α. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε πολύ κοντά στα ενδοσυνεδριακά υψηλά (635) και συγκεκριμένα στις 634,96 μονάδες και με κέρδη 1,41%.

    Εν αναμονή των ανακοινώσεων Μητσοτάκη για την άρση του lockdown στην Ελλάδα και κυρίως το πώς θα μπει η οικονομία και πάλι σε τροχιά  συντήρησης κατ’ αρχήν και ανάκαμψης εν συνεχεία, είναι δελεαστικό το γεγονός ότι η Ευρώπη ετοιμάζεται τελικά να βάλει το χέρι στο πορτοφόλι και να μοιράσει τρισεκατομμύρια προκειμένου να μην διευρυνθεί το δημόσιο χρέος των μελών της ευρωζώνης. Από την άλλη σε ότι μας αφορά, οι επενδυτές μένουν στο αισιόδοξο σενάριο. Ειδικά, η πρόβλεψη της Bank of America για εκτίναξη της ελληνικής οικονομίας πάνω από 9% ευνοεί το σενάριο της κυβέρνησης για ανάπτυξη τύπου V στην Ελλάδα το 2021. Στα καλά νέα της ημέρας είναι α) ότι η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας θα γίνει με όρους πολύ φθηνού πετρελαίου. Και β) το δεκαετές ομόλογο υποχωρεί περαιτέρω σήμερα στο 2,15%.

    Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η αγορά βιάζεται να επιστρέψει στα προ καραντίνας επίπεδα, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές μπορεί να ενισχύονται από τα χαμηλά τους, αλλά το ισοζύγιο από την αρχή του χρόνου είναι αρνητικό.

    Ο τραπεζικός κλάδος για δεύτερη μέρα υπεραπέδωσε με κέρδη 5,12%, τη στιγμή που ο ένας οίκος μετά τον άλλο περικόπτουν τις τιμές στόχους. H πολυδιαφημισμένη κεφαλαιακή επάρκεια σε συνδυασμό με τα κεφάλαια που θα μοχλεύσουν από την Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά ταμεία, φαίνεται ότι καθησυχάζουν προς το παρόν τους επενδυτές.

    Κέρδη πάνω από 5% για την Alpha και την Eurobank, πάνω από 6% για την Εθνική και λιγότερο, 1,4% για την Πειραιώς. Το ξεκίνημα δεν ήταν πολύ καλό για την μεσαία κεφαλαιοποίηση. Ωστόσο, οι χαμηλές αποτιμήσεις και οι προοπτικές επανεκκίνησης της οικονομίας είχε σαν αποτέλεσμα να εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον. Και πάλι κέρδη πάνω από 6% για την Aegean, 2,8% για την Βιοχάλκο, 3,5% για την Coca Cola, 3,2% για την Motor Oil και 2,6% για την Jumbo. Πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα για τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ, και την ΕΧΑΕ. Πιέσεις για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, την ΔΕΗ, την Ελλάκτωρ, την ΕΥΔΑΠ και την Τέρνα Ενεργειακή.



    ΣΧΟΛΙΑ