• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΥΔΑΠ και small caps παίρνουν τη σκυτάλη από τις τράπεζες

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Για το 9 στα 9 πηγαίνει και σήμερα η αγορά με τον γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών να ανακάμπτει πάνω από τις 904 μονάδες. Με τις συναλλαγές να ξεπερνούν πλέον, λίγο πριν από τις 16:00, τα 89 εκατ. ευρώ και τους πρωταγωνιστές στο ταμπλό να εναλλάσσονται, αν και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο «χαρτί» της Τέρνα Ενεργειακή, μετά τα πακέτα που πέρασαν νωρίτερα, αλλά και στη μετοχή της Κέκροψ που έκανε βουτιά 30%.

    Η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή καταγράφει κέρδη 2,39%, στα 12,84 ευρώ, μετά την πώληση δύο πακέτων μετοχών (2,3 εκατ. κομμάτια) που αντιστοιχούν στο 1,985% της εταιρείας. Πωλητής των μετοχών είναι ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, Γιώργος Περιστέρης, και αγοραστής φέρεται να είναι εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Αναφορικά με τον τίτλο της Κέκροψ, η βουτιά της μετοχής συνδέεται, σύμφωνα με πληροφορίες, με το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος φαίνεται πως έκανε δεκτή την αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου για την Αναίρεση της με αριθμό 3039/2019 απόφασης του Εφετείου Αθηνών, με την οποία είχε δικαιωθεί η Κέκροψ αναφορικά με την έκταση των 300 στρεμμάτων στο Παλιό Ψυχικό.

    Η μετοχή της Κέκροψ κλείδωσε στο -29,97% και στα 2,185 ευρώ, με περισσότερα από 121 χιλιάδες κομμάτια και υψηλό 52 εβδομάδων στα 3,31 ευρώ. Η πτώση ξεκίνησε από τα 3,17 ευρώ.

    Κατά τα άλλα, σε αρνητικό πρόσημο «γύρισε» νωρίτερα η Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,63 παρά το γεγονός ότι θεωρείται από τους ξένους ως η πιο υποτιμημένη ελληνική τράπεζα.

    Τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας ουδόλως επιβαρύνουν το κλίμα στο ταμπλό. Η οικονομία ανοίγει σταδιακά και οι εκτιμήσεις για 4,2% ανάπτυξη φέτος, ενώ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ο τουρισμός, από κάποιες πλευρές, ακόμα κι εντός της κυβέρνησης, φαίνεται υποτιμημένος. Θα φανεί, διότι ακόμα δεν έχουν έρθει τα 4 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

    Το ενδιαφέρον στο ταμπλό περνάει και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, δίδοντας την αίσθηση ότι οι πρωταγωνιστές εναλλάσσονται.

    Περιορίζονται τα κέρδη για την ΕΤΕ ΕΤΕ -1,31% 7,56, μετά την ενίσχυση της μετοχής σε νέα υψηλά, στα 2,73 ευρώ, ενώ απώλειες στα 0,78 ευρώ καταγράφονται στην Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,49% 1,99.

    Από εκεί και πέρα, σε αρνητικό πρόσημο «γύρισε» και η Βιοχάλκο, μετά την αρχική ανοδική αντίδραση της μετοχής, ανοδικά η Aegean ΑΡΑΙΓ -0,33% 12,26 ενόψει αύξησης κεφαλαίου, πιέσεις βγαίνουν στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 9,8 ευρώ.

    Στα 8,64 ευρώ ενισχύεται σήμερα η ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ -0,35% 5,73 στην προοπτική γενναίας επιστροφής κεφαλαίου, πλώρη για τα 15 ευρώ έχει βάλει ο Μυτιληναίος, στα 15,88 υποχωρεί η Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,56% 28,54 και στα 13,83 ενισχύεται η μετοχή της ΜΟΗ.

    Πάνω από τα 14 ευρώ ανακάμπτει ο ΟΤΕ.

    Από εκεί και πέρα ρεζέρβα ανόδου υπάρχει και σήμερα για την Ιντρακάτ και την Ιντρακόμ, τον Κέκροπα, την Κλουκίνας Λάππας, την Ελβάλχαλκόρ και τα Πλαστικά Θράκης.

    Από τις μετοχές που διακινούνται, 60 ενισχύονται και 43 υποχωρούν.

    Διαβάστε επίσης:

    VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας

    ESM: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος

    Ο Μητσοτάκης στον φυσιοθεραπευτή, τι λέει κορυφαίο στέλεχος της Ελλάκτωρ στο mononews και η αγωνία της Χλόης Λασκαρίδη



    ΣΧΟΛΙΑ