• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Γιατί Motor Oil, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ κάνουν τη διαφορά

    Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις με χαμηλό τζίρο

    Πηγή: Bloomberg


    Η προοπτική έλευσης των κεφαλαίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης αλλάζει τις ισορροπίες, τα δεδομένα, τα deals και τη μετοχική σύνθεση των εισηγμένων, ενώ οι τράπεζες εξακολουθούν να βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ξένων, ως δίαυλος διοχέτευσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία για να προκύψουν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της χώρα, άνω του 7%, από το 2022.

    Η συμμαχία Βαρδινογιάννη – Περιστέρη για την κοινή ενεργειακή επένδυση στην Κομοτηνή ή η έλευση του ολλανδικού fund Atlas Invest στην Ελλάκτωρ, που διαχειρίζεται πάνω από 7 δισ. ευρώ σε ενεργειακές επενδύσεις, είναι μόνο για σήμερα του λόγου το αληθές.

    Ταυτόχρονα, οι δηλώσεις Λαγκάρντ, περί έντασης της αγοράς ομολόγων από μέρους της ΕΚΤ στο επόμενο τρίμηνο, πιέζουν περαιτέρω την απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου, που πλέον διαπραγματεύεται με απόδοση 0,77%. Είναι καταλυτικές οι αγορές ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ, γεγονός που κάνει να φαντάζει πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι αν αυτό το πρόγραμμα σταματήσει…

    Η αγορά δείχνει να χωνεύει τα υψηλά 16 μηνών, στα οποία διαμορφώνεται, στην περιοχή των 925 μονάδων, χωρίς σαφή κατεύθυνση.

    Μάλλον υποτονικά, παρά πτωτικά, κινούνται οι μετοχές των τραπεζών την Παρασκευή, με την Alpha ΑΛΦΑ -1,21% 1,63 στα επίπεδα των 1,18 ευρώ, την Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,31% 3,88 να διολισθαίνει στα 1,61, την ΕΤΕ ΕΤΕ -1,09% 7,26 σταθεροποιητικά στα 2,70 ευρώ και την Eurobank ΕΥΡΩΒ -0,56% 1,78 στα 0,68 ευρώ, με απώλειες 0,40%.

    Από εκεί και πέρα, πάνω από 0,8% η αντίδραση στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα η αντίδραση που βγαίνει στην Μότορ Όιλ ΜΟΗ 1,40% 27,62.

    Στα 9,20 ευρώ αντιδρά η μετοχή της ΔΕΗ και στα 6,59 ευρώ η μετοχή των ΕΛΠΕ.

    Στα 15,16 ευρώ ο ΟΤΕ που φαίνεται να διατηρεί τα υψηλά των 13 ετών, στα 12,24 ευρώ σκαρφαλώνει η Τέρνα Ενεργειακή.

    Αντίδραση πάνω από 2% για την Ιντρακάτ, που πλησιάζει τα 2 ευρώ, ενώ σε θετικό πρόσημο και στα 7,58 ευρώ ενισχύεται η μετοχή της Lamda.

    Ανεξάρτητα από την κίνηση της αγοράς, είναι εμφανές ότι οι επενδυτές στρέφονται σε μεμονωμένα χαρτιά. Τις προηγούμενες μέρες ήταν οι τράπεζες, χθες ήταν τα μη τραπεζικά blue chips.

    Ο τζίρος παραμένει υποτονικός στα 3,84 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Big deal Βαρδινογιάννη – Περιστέρη για μεγάλη ενεργειακή επένδυση 375 εκατ. ευρώ στην Κομοτηνή

    Η AtlasInvest νέος μέτοχος στην Ελλάκτωρ – Απέκτησε το 3,6%

    Εδώλιο «στέλνουν» τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τα email του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου



    ΣΧΟΛΙΑ