• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Έξι πτωτικές συνεδριάσεις, μία ανοδική από την αρχή Δεκεμβρίου

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Σε έξι συνεδριάσεις από την αρχή του μήνα, οι πέντε είναι πτωτικές. Στις οποίες περιλαμβάνεται και η σημερινή αν δεν αλλάξει κάτι.

    Διευρύνονται οι πιέσεις στην εγχώρια κεφαλαιαγορά τη στιγμή που όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν οριακές απώλειες. Η περιδίνηση δίχως κατεύθυνση έχει κουράσει και ιδιαίτερα τους ξένους επενδυτές που βρίσκονται επί χρόνια στην ελληνική αγορά.

    Σήμερα, το ενδιαφέρον για την Ελλάδα θα μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη στο συνέδριο της Capital Link, όπου οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θα ανακοινώσουν τα σχέδια τους προς μεγάλους επενδυτικούς οίκους και funds.

    Το ενδιαφέρον που θα επιδείξουν, αλλά και οι θέσεις που θα λάβουν για την εξυγίανση των κόκκινων δανείων, έχουν σημασία καθώς το α΄ εξάμηνο του νέου έτους οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να προχωρήσουν στις τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων.

    Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 863 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,07%. Η μετοχή της Alpha Βank ΑΛΦΑ -1,21% 1,63 υποχωρεί στα 1,78 ευρώ. Με πτώση η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ -1,09% 7,26 στα 2,82 ευρώ.

    Με πτώση η Eurobank στα 0,85 ευρώ. Απώλειες και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,92 ευρώ. Κέρδη για την Lamda και άνοδος 12,48% για το δικαίωμα της αύξησης κεφαλαίου στα 0,7048 ευρώ. Με άνοδο 0,39% η μετοχή της Motor Oil στα 20,42 ευρώ, καθώς αύριο αποκόπτεται το δικαίωμα στο μέρισμα 0,35 ευρώ. Κέρδη 1,15% για την Ελλάκτωρ στα 1,588 ευρώ.

    Με πτώση ο ΟΠΑΠ στα 10,93 ευρώ, αλλά κέρδη για τον ΟΤΕ στα 13,30 ευρώ. Πτώση για την Γεκ- Τέρνα στα 6,70 ευρώ και απώλειες στα 9,40 ευρώ για τον Μυτιληναίο.

    Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 25,5 εκατ. ευρώ με πακέτα 29,5 εκατ. ευρώ, αλλά με περίπου 6 εκατ. ευρώ πακέτα.

    Την ίδια ώρα, η Scope αναφέρει ότι οι ελληνικές τράπεζες το 2020 θα επιταχύνουν τους ρυθμούς μείωσης των δεικτών NPLs, καθώς θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν δομές τιτλοποίησης για να «καθαρίσουν» τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

    Σύμφωνα με τον οίκο, το επενδυτικό κλίμα θεωρείται ευνοϊκό για τη χώρα, αλλά και για το σχέδιο Ηρακλής, το οποίο, σημειωτέον, δεν έχει έρθει ακόμα στη Βουλή.



    ΣΧΟΛΙΑ