Ισχυρές ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, με τις τράπεζες να δίνουν ξανά ώθηση στον Γενικό Δείκτη ο οποίος «βλέπει» προς τα επίπεδα των 2.200 μονάδες, κινούμενος σε νέα υψηλά 16 ετών.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραποδίδουν οι μετοχές της Coca Cola HBC, της Πειραιώς και της Εθνικής.

1

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 2.192,34 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,32%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 2.197,09 μονάδες (+1,53%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,58%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,88%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+4,36%), της Πειραιώς (+3,96%, με την κεφαλαιοποίηση της να ξεπερνά πλέον τα 9,1 δισ. ευρώ), της Εθνικής (+3,68%), της Eurobank (+3,47%), της Optima Bank (+2,23%) και της Alpha Bank (+1,48%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (-3,64%), της Metlen (-1,62%), των ΕΛΠΕ (-1,22%) και της Aktor (-1,14%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 12,75 εκατ. μετοχές και 10,77 εκατ. μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Πειραιώς με 66,2 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 49,09 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 46 μετοχές, 72 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μύλοι Σαραντόπουλος (+8,87%) και Coca Cola HBC (+4,36%).

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Motor Oil (-3,64%) και Flexopack (-3,57%).

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Δεξαμενόπλοιο στην Μαύρη Θάλασσα με προορισμό της Ρωσία έγινε στόχος drone, αναφέρουν ναυτιλιακές πηγές

Κομισιόν: Εντολή προς το Χ για διατήρηση εσωτερικών εγγράφων και δεδομένων του Grok μέχρι το τέλος του 2026

ΗΠΑ: Περισσότερες προσλήψεις σχεδιάζουν οι επιχειρήσεις – Λιγότερες απολύσεις τον Δεκέμβριο