• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Χωρίς φρένο η ΔΕΗ, νέες εντολές σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ

    Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου


    Με Alpha, OTE, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή, να κρατούν λίγο από τη χθεσινή φόρα, βγαίνουν άμυνες στην αγορά στα επίπεδα των 920 μονάδων, καταγράφοντας οριακές απώλειες, που όμως, εξανεμίζονται.

    Είναι θέμα χρόνου η αγορά να κινηθεί εκ νέου σε θετικό μοτίβο παρατηρούν οι χρηματιστές, καθώς οι συναλλαγές πριν καν βγει το πρώτο ημίωρο αγγίζουν τα 9 εκατ. ευρώ και δεν αποκλείεται να σπάσουν τα 20 εκατ. ευρώ στην ώρα!

    Στον αντίποδα, πιέσεις βγαίνουν στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, που όμως, δεν προκαλούν ανησυχία. Λίγο-πολύ παρόμοια είναι η τάση και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν στις ΗΠΑ σήμερα τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού, ενώ αύριο Τετάρτη ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Το δεκαετές ελληνικό επιτόκιο διατηρείται στα όρια του 1,07% με πτωτικές τάσεις.

    Ως αυτή την ώρα, η Alpha ΑΛΦΑ 0,61% 1,64 ενισχύεται στο 1,12 ευρώ, η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,51% 11,69 απογειώνεται με κέρδη πάνω από 2% στα 10,87 ευρώ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,84% 16,88 σημειώνει κέρδη πάνω από 1%, στα 10,32 ευρώ και η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,11% 18,78 στα 12,62 ευρώ με άνοδο πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα.

    Η αγορά επιβραβεύει τη ΔΕΗ ποντάροντας μετά την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου στην είσοδό της στον MSCI. Ταυτόχρονα, στις μετοχές του ομίλου Περιστέρη, ήρθε η ώρα, όπως λένε χαρακτηριστικά κύκλοι της αγοράς, να κάνουν το άλμα, μετά από επτά μήνες συσσώρευσης.

    Πιέσεις βγαίνουν στο Jumbo, τον Μυτιληναίο, την Εθνική, την Eurobank και την Πειραιώς. Η αγορά παρακολουθεί την Lamda Development ΛΑΜΔΑ 0,57% 7,10 ενόψει των ανακοινώσεων για το Ελληνικό, με τη μετοχή να ενισχύεται πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα.

    Ήπιες οι διακυμάνσεις λοιπόν, με τις εντολές που βγήκαν χθες σε ΔΕΗ, ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή να συνεχίζονται και σήμερα, σε μία προσπάθεια, σύμφωνα με την αγορά πάντα, να εδραιωθεί η ανοδική αντίδραση.

    Οι 913 μονάδες ήταν το σημείο κλειδί για την ανοδική διάσπαση της αγοράς, ελπίζοντας ότι η άνοδος της κεφαλαιοποίησης της ΔΕΗ και μαζί της αγοράς μετά την έλευση των νέων μετοχών στις 16 Νοεμβρίου, θα οδηγήσει τον δείκτη πιο ψηλά.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Τρίτη δύναμη στις κεφαλαιοποιήσεις η ΔΕΗ και γιατί φωτίζει το δρόμο για τις 950 μονάδες

    Τα τελευταία στοιχήματα για την επιστροφή της ΕΤΕ, την ένταξη της Mytilineos και την παραμονή της Jumbo στον MSCI

    Στα 66.000 δολάρια το Bitcoin-Σε νέα ρεκόρ το Ether



    ΣΧΟΛΙΑ