• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Bear trap στις 580 μονάδες…

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Γύρισε πτωτικά η τάση στο ταμπλό του Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να «τρώει» τα αρχικά κέρδη και να ροκανίζει το +4%, δηλαδή την κίνηση στις 582 μονάδες, περνώντας λίγο πιο πριν σε αρνητικό πεδίο, στις 560 μονάδες.

    Η κίνηση στην αγορά γίνεται με τζίρο, κοντά στα 50 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι οι χθεσινοί αγοραστές βγαίνουν, από τη στιγμή που τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πέρασαν στο «μείον».

    Οι αγορές εξακολουθούν να άγονται και να φέρονται από την ειδησεογραφία περί τον κορονοϊό, την αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, το που βρίσκεται η ανακάλυψη φαρμάκου και βεβαίως, οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

    Στην Ελλάδα, ο τραπεζικός κλάδος που κρατούσε τα ηνία της ανόδου, τώρα ενισχύεται με κέρδη κοντά στο 1%.

    Η Eurobank, καταγράφει απώλειες 3,6%, αν και η Πειραιώς ενισχύεται πάνω από 4%, η ΕΤΕ πάνω από 7% και η Alpha πάνω από 3%. Βαρίδια, επίσης, ο ΟΤΕ με απώλειες άνω του 1%, ο ΟΠΑΠ πάνω από 2%, η ΕΧΑΕ πάνω από 6% και η ΕΥΔΑΠ πάνω από 3,6%.

    Στον αντίποδα, εντολές αγορών βγαίνουν στην Aegean με την μετοχή πάνω από 6%, η ΔΕΗ πάνω από 3,6% και η Coca Cola σχεδόν 5%.  Κέρδη 2,7% για τα ΕΛΠΕ.

    Η νευρικότητα, όπως παρατηρεί κανείς, καλά κρατεί, με 57 μετοχές να ενισχύονται και 47 να υποχωρούν.



    ΣΧΟΛΙΑ