• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Συνεχίζεται η μεγάλη πτώση για τη μετοχή της Folli Follie

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος

    Δημήτρης Κουτσολιούτσος


    Με ήπια κέρδη έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη να επιστρέφει πάνω από το όριο των 820 μονάδων, σε μια ημέρα που χαρακτηρίστηκε από τον χαμηλό τζίρο.

    Με αυτό τον τρόπο έκλεισε μια ιδιαίτερα δύσκολη εβδομάδα που έδειξε χαρακτηριστικές αδυναμίες της αγοράς, η οποία έδειξε πως παραμένει ευάλωτη στις φήμες, η οποία έγινε ιδιαίτερα εμφανής τη Δευτέρα, μετά την παραπληροφόρηση που αφορούσε τις προθέσεις της QCM για διάφορους τίτλους, πέρα από την μετοχή της Folli Follie.

    Για μια ακόμα ημέρα, η μετοχή της Folli Follie βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τις απώλειες να ξεπερνούν το 8%. Αυτό που αναμένεται να αλλάξει οριστικά το κλίμα για τον όμιλο του Δημήτρη Κουτσολιούτσου φαίνεται πως είναι η νέος έλεγχος της Ε&Υ, τα πρώτα στοιχεία από τον οποίο αναμένεται πως θα υπάρξουν τους επόμενους μήνες. Στην πλήρη του έκταση πάντως, δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν τα τέλη Αυγούστου.

    Η αβεβαιότητα που προκλήθηκε μετά την έκθεση του fund συνέχισε να επηρεάζει την αγορά και τις υπόλοιπες συνεδριάσεις της εβδομάδας. Κατά τη σημερινή, πάντως, η διάθεση ήταν να υπάρξει μια πιο συντονισμένη διόρθωση, ωστόσο αυτή περιορίστηκε από το χαμηλό ενδιαφέρον. Επιπλέον, οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, καθώς ο χρόνο για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων που απομένουν για την τελευταία αξιολόγηση πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση, ενώ αρχίζει να διαμορφώνεται το πλαίσιο για το τι σημαίνει «επαυξημένη εποπτεία» μετά το τέλος του προγράμματος.

    Έτσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Παρασκευή με κέρδη 0,58% στις 822,37 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 818,27 μονάδων (+0,07%) και 823,54 μονάδων (+0,72%). Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε απώλειες 0,18%.

    Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 56,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 45,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 9,5 εκατ. τεμάχια.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,39%, στις 2.147,72 μονάδες, ενώ στο +2,08% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.258,97 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 0,8%.

    Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+5,20%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών(+2,49%) και της Υγείας (+1,86%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου(-8,25%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,88%).

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews που καταγράφει τις μεταβολές στην περιουσία βασικών μετόχων εισηγμένων εταιρειών, ο Prem Watsa κατάφερε να έχει τα μεγαλύτερα κέρδη της ημέρας, με 6,7 εκ. ευρώ. Στον αντίποδα βρέθηκε o Δημήτρης Κουτσολιούτσος που είδε τις απώλειες του να ανέρχονται στα 18,1 εκατ. ευρώ.

    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Εθνικής (+3,25%) ενώ ακολούθησαν οι Aegean (+2,71%), η ΕΧΑΕ (+2,38%) και η Eurobank (+2,02%).

    Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση συνέχισε να καταγράφει η Folli Follie, η οποία έκλεισε με απώλειες που έφτασαν το 8,59%. Ακολούθησε ο ΟΠΑΠ (-1,10%) και ο ΟΤΕ (-0,88%).

    Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Alpha Bank διακινώντας 13.315.810 και 9.493.690 μετοχές, αντιστοίχως.

    Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 20,953 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 6,300 εκατ. ευρώ.

    Ανοδικά κινήθηκαν 77 μετοχές, 41 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.



    ΣΧΟΛΙΑ