• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε… διακοπές οι επενδυτές, τέλος στο πενταήμερο ανοδικό σερί με χαμηλό τζίρο


    Με τζίρο που θύμισε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών το χρηματιστήριο Αθηνών έσπασε το πενταήμερο ανοδικό του σερί, με τον Γενικό Δείκτη να προσγειώνεται στις 781 μονάδες.

    Το χαμηλό ενδιαφέρον έδωσε έδαφος στους πωλητές, με τις υψηλότερες πιέσεις να ασκούνται κυρίως στις μετοχές του βιομηχανικού κλάδου, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να δέχεται η μετοχή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ και της ΔΕΗ, οι οποίες ήταν μάλιστα είδαν αυξημένες συναλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

    Παράλληλα, κάποιοι επέλεξαν να ρευστοποιήσουν μέρος από τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, Κυρίως στις μετοχές του τραπεζικού δείκτη που έκλεισε με απώλειες 1,09%, κάτι που θεωρήθηκε αναμενόμενο.

    Το ενδιαφέρον της αγοράς παραμένει στραμμένο στο μέτωπο της αξιολόγησης, κάτι το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης και να ξεκολλήσει τον Γενικό Δείκτη από τα σημερινά επίπεδα. Την Παρασκευή 8 Ιουνίου κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμεν και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, απαραίτητα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, η διαδικασία ψήφισης των οποίων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου. Πάντως, σήμερα, το Reuters, επικαλούμενο πηγές της κυβέρνησης, αποκάλυψε πως η Ελλάδα σκοπεύει να αναβάλει για το φθινόπωρο την έκδοση 10ετούς ομολόγου η οποία αναμενόταν να γίνει μέχρι τον Αύγουστο, λόγω των εξελίξεων στην Ιταλία.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,05% στις 781,05 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, κινήθηκε μεταξύ των 778,85 μονάδων (-1,33%) και 787,79 μονάδων (-0,19%).

    Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 31,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 19,3 εκατ. τεμάχια.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 1,14%, στις 2.053,70 μονάδες, ενώ στο +1,58% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.226,73 μονάδες.

    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Motor Oil (1,85%) και της Τιτάν (1,82%), ενώ θετικά έκλεισε και η μετοχή της Σαράντης (0,34%).

    Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η Βιοχαλκο (-5,83%), η ΔΕΗ (-3,66%) και η  ΓΕΚ Τέρνα (-3,09%), η Aegean (-2,68%) και ο ΟΤΕ (-2,63).



    ΣΧΟΛΙΑ