• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Ταλάντωση πέριξ των 680 μονάδων, παρά το τραπεζικό +3%

    Wall Street


    Με εναλλαγές προσήμου, πέριξ των 680 μονάδων, κινήθηκε τη Δευτέρα 17/9 το Χρηματιστήριο Αθηνών, επηρεασμένο από την ήπια πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, δείχνοντας ότι αδυνατεί να βγάλει ουσιαστική και κανονική αντίδραση μετά τα τελευταία πτωτικά σερί. Να σημειωθεί ότι το ελληνικό χρηματιστήριο στις δώδεκα τελευταίες συνεδριάσεις από τις 29 Αυγούστου έχει κλείσει πτωτικά στις δέκα, ενώ έχει μόλις δύο θετικά κλεισίματα.

    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,16% στις 682,75 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 678,02 μονάδων και 684,77 μονάδων.

    Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 36,5 εκατ. ευρώ.

    Στις τράπεζες υπήρξε σήμερα μία προσπάθεια αναιμικής αντίδρασης, με την Πειραιώς να κάνει άλμα +6,11%, τη Eurobank +2,73%, την Εθνική +1,66% και την Alpha Bank στο +3,37%. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο τραπεζικός δείκτης συνέβαλε στην άνοδο της αγοράς, δεν κατάφερε να δώσει την ώθηση που χρειαζόταν ώστε να βελτιωθεί η τεχνική εικόνα του γενικού δείκτη, αλλά και των ειδικών δεικτών.

    Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη συνάντηση του Λονδίνου, στο πλαίσιο του roadshow του ελληνικού Χρηματιστηρίου (13ο ATHEX Greek Roadshow) το οποίο θα διεξαχθεί στη βρετανική πρωτεύουσα στις 19-20 Σεπτεμβρίου. Εκεί, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει (την Πέμπτη) στα ξένα funds τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καθώς και το Ολιστικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων αλλά και την μη ανάγκη της Ελλάδας να βγει σύντομα στις αγορές λόγω του «μαξιλαριού» ρευστότητας που διαθέτει.

    Στο ταμπλό, από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, η μετοχή της ΕΥΔΑΠ υποχωρεί άνω του 3%, η Aegean Airlines χάνει 1,93%, η Fourlis -2,37%, η ΓΕΚ Τέρνα -1,78%, η Μυτιληναίος -2,54% και η Σαράντης -1,45%.

    Στον αντίποδα, άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε Βιοχαλκο, Εθνική και ΑΔΜΗΕ, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Motor Oil, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΕΕΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ