• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Καπνός 5,2 δισ. ευρώ από το -9% του Γενικού Δείκτη

    Wall Street


    Θεριεύει η πτώση στο χρηματιστήριο Αθηνών η οποία παίρνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 9% έναν τέταρτο μετά τις 4 το απόγευμα.

    Το μεγάλο Sell off στις ελληνικές μετοχές έχει ήδη αποτεφρώσει 5,2 δισ. ευρώ από τη χρηματιστηριακή αξία του συνόλου των εισηγμένων εταιρειών. Την ίδια στιγμή μεγάλη βουτιά κάνουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία υποχωρούν πάνω από το 4%. Η αρνητική υπεραντίδραση που παρατηρείται στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι απόρροια του βίαιου ξεπουλήματος που γίνεται από ελληνικά χαρτοφυλάκια κατά κύριο λόγο.

    Το ντόμινο των αρνητικών συνεπειών πολλαπλασιάζεται εξαιτίας των αναγκαστικών πωλήσεων που γίνονται από τα stop loss των χαρτοφυλακίων καθώς επίσης και από «μάρτζιν» που έχει χτυπήσει αρκετούς από εκείνους που χρησιμοποιούν μοχλευμένο χρήμα για να κάνουν κινήσεις στην αγορά.

    Στα χρόνια της κρίσης η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση που κατέγραψε το ελληνικό χρηματιστήριο ήταν στις 3 Αυγούστου του 2015 όταν ο Γενικός Δείκτης έχασε 16.23% κάτω από την βαριά σκιά των capital controls. Πτώση επίσης κατά 12,78% είχε ο Γενικός Δείκτης στις 9 Δεκεμβρίου του 2014 ενώ 10,54% πτώση είχε ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης και στις 24 Αυγούστου του 2015.

    Η καταιγιστική πτώση είναι απόρροια των απειλητικών διαστάσεων που έχει πάρει η εξάπλωση του κοροναϊού προκαλώντας εντονότατους τριγμούς στα διεθνή χρηματιστήρια που διαβλέπουν ότι με οικονομικούς όρους θα καταγραφεί σημαντική επίπτωση στις οικονομίες του πλανήτη.

    Η αξία των συναλλαγών μια ώρα πριν από το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης ξεπερνά τα 130 εκατ. και είναι σημαντικά ενισχυμένος με τη συναλλακτική δραστηριότητα όλων των προηγούμενων ημερών.



    ΣΧΟΛΙΑ