• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Ακινησία στο ταμπλό, βγαίνει αντίδραση στην ΔΕΗ, την Alpha και την Πειραιώς

    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Fed και στις παρενέργειες που προκαλεί η Evergrande με το κανόνι των 300 δισ. δολ., το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας συνεχίζοντας να κλείνει τα μάτια στις καλές ειδήσεις και τις προοπτικές της οικονομίας.

    Σε συμφωνία με μερίδα ομολογιούχων κατέληξε ο κινεζικός όμιλος ακινήτων Evergrande, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να κηρύξει στάση πληρωμών, όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

    Αύριο, Πέμπτη είναι η προθεσμία και για άλλες αποπληρωμές και ο Evergrande δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το πώς λογαριάζει να τιμήσει τις υποχρεώσεις του.

    Ακόμα παραμένουν τα ερωτήματα για το αν θα καλυφθούν τα κουπόνια για το ομόλογο εκφρασμένο σε δολάρια ΗΠΑ, που επίσης λήγει την Πέμπτη.

    Τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα προς την κινεζική κυβέρνηση, που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη εάν θα προχωρήσει στη διάσωση του τεράστιου ιδιωτικού ομίλου ακινήτων.

    Επίσης, το ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα 22/9 στα αποτελέσματα της διήμερης συνεδρίασης της FED, και ειδικότερα στο χρονοδιάγραμμα της Fed για μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

    Πάντως, οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

    Με κίνηση πέριξ των 893 μονάδων και ελαφρώς αρνητική μεταβολή, η εγχώρια κεφαλαιαγορά δεν δίνει τροφή για ανάληψη περαιτέρω ρίσκου. Οι επενδυτές, όπως αναφέρουν Έλληνες διαχειριστές περιμένουν στις θέσεις τους και θα πράξουν αναλόγως με το πώς θα κινηθεί το ρεύμα. Κάποιες αποτιμήσεις έχουν ξεφύγει, όπως λέγεται, αλλά, για παράδειγμα, τη πως μπορεί να αποτιμηθεί ο ΟΠΑΠ όταν η διοίκησή του δηλώνει ότι η κερδοφορία θα είναι εξασφαλισμένη για τα επόμενα δέκα χρόνια; Ή ο Μυτιληναίος, αν και κοντά σε πολυετή υψηλά, θεωρείται φθηνός μπροστά στο εύρος των νλέων δραστηριοτήτων του.

    Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 12,1 εκατ. ευρώ, με την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0% 4,00 να υποχωρεί πάνω από 1% και την ΕΤΕ ΕΤΕ 2,00% 7,66 λιγότερο κατά 0,5%, ενώ οριακά είναι τα κέρδη που βγαίνουν σε Alpha Bank ΑΛΦΑ -2,40% 1,63 και Eurobank [ metoxes metoxi= ΕΥΡΩΒ].

    Κίνηση στα 2,49 ευρώ για τον ΑΔΜΗΕ με άνοδο 1,5%, αλλά απώλειες για την Aegean παρά τις προοπτικές κερδοφορίας που αναπτύχθηκαν από την διοίκηση στο conference call με τους αναλυτές.

    Αντίδραση 1,2% για την ΔΕΗ ΔΕΗ -0,53% 11,36 στα 9,53 ευρώ, μετά το sell off χθες και τις πληροφορίες για έκτακτα κέρδη. Πιέσεων συνέχεια στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,17% 2,60 στο 1,36 ευρώ, πτώση 1,14% για το Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,14% 28,38 που έχασε τα 14 ευρώ πάλι, στα 13,53 ευρώ κινείται σταθεροποιητικά ο ΟΠΑΠ, αλλά μικρές απώλειες στα 16,16 ευρώ για τον ΟΤΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    Εισαγόμενες αναταράξεις στο χρηματιστήριο

    Άρθρο παρέμβαση: Η μαγική εικόνα της ΔΕΗ – Γιατί βουλιάζει η μετοχή, η απόλυτη στρέβλωση

    Χρηματιστήριο: Η ESMA κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για διόρθωση στις αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ