ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οριακά πάνω από το επίπεδο των 740 μονάδων κατάφερε να κλείσει στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έπειτα από τη δεύτερη συνεχόμενη άνοδο. Στα θετικά της ημέρας και η επιστροφή του τζίρου στα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ.
Η αγορά βρήκε στήριγμα στο νέο ράλι στην αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί στο 4,55%. Πάντως, παρά την εντυπωσιακή άνοδο της τελευταίας συνεδρίασης, συνολικά η εβδομάδα έκλεισε αρνητικά, με τον γενικό δείκτη να σημειώνει απώλειες 1,06%, τον FTSE 25 να υποχωρεί κατά 1%, και τον τραπεζικό δείκτη κατά 2,18%.
Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 740,72 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,64%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 52,020 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 58.422.015 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,67%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,68%. Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+5,37%), της Ακίνητης Περιουσίας (+4,85%) και των Κατασκευών (+1,86%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Τεχνολογίας (-0,59%) και των Τροφίμων (-0,56%).
Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews που καταγράφει τις μεταβολές στην περιουσία βασικών μετόχων εισηγμένων εταιρειών, o Prem Watsa κατάφερε να έχει τα μεγαλύτερα κέρδη της ημέρας, με 14,7 εκατ. ευρώ. Στον αντίποδα βρέθηκε o Emanuele Grimaldi που είδε τις απώλειες του να ανέρχονται σε 5 εκατ. ευρώ.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Lamda Development (+8,01% στα 6,34 ευρώ), της Εθνικής (+7,51% στα 0,272 ευρώ), της Attica Bank (+7,14% στα 0,030 ευρώ), της Eurobank (+6,51% στα 0,720 ευρώ) και της Alpha Bank (+4,49% στα 1,63 ευρώ).
Αντιθέτως, πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-0,56% στα 26,42 ευρώ), της Σαράντης (-0,38% στα 13,15 ευρώ) και της Μυτιληναίος (-0,23% στα 8,75 ευρώ).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Attica Bank, διακινώντας 33.423.982 και 5.343.684 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΠΑΠ με 10,554 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 8,779 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινήθηκαν 69 μετοχές, 34 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.