• ΑΓΟΡΕΣ

    ΧΑ: Η έξοδος στις αγορές δεν στάθηκε ως έναυσμα για νέο ράλι

    απογοητευμένος χρηματιστής στην Κίνα


    Οι προσδοκίες για μια ενδεχόμενη έξοδο στις αγορές, εν τέλει επιβεβαιώθηκαν. Έτσι λοιπόν ο καταλύτης που έψαχνε το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), ήρθε. Παρόλα αυτά δεν καταγράφηκε και το αναμενόμενο ράλι στο ελληνικό χρηματιστήριο, αφού η αγορά έκλεισε ήπια θετικά, με μέτρια άνοδο και τζίρο, παράλληλα οι τραπεζικές μετοχές δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά. Σημαντικά κέρδη σημείωσαν οι Βιοχάλκο, Τιτάν, Motor Oil.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης μετά από έντονες διακυμάνσεις μεταξύ των ωρών πριν και μετά την ανακοίνωση της έκδοσης του 5ετούς ομολόγου, έκλεισε με κέρδη 0,37% μία ανάσα πριν τις 849 μονάδες, με υψηλό ημέρας τις 850 μονάδες και χαμηλό τις 843 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 64 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr που καταγράφει καθημερινά την αυξομείωση της περιουσίας των επιχειρηματιών που έχουν μετοχές εισηγμένες στο Ελληνικό ΧΑ, μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ήταν ο Ευάγγελος Στασινόπουλος, ο οποίος είδε τις μετοχές του να κερδίζουν 12,2 εκατ. ευρώ, ενώ αντιθέτως μεγάλος ηττημένος ήταν ο CEO της Fairfax (Eurobank κλπ), Prem Watsa, ο οποίος είδε το χαρτοφυλάκιο των μετοχών του Fund που διοικεί να χάνει 2,9 εκατ. ευρώ.

    Οριακή άνοδο σημείωσε ο FTSE 25 με κέρδη 0,27% στις 2200,07 μονάδες ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 0,16% στις 1129,76 μονάδες.

    Στις τράπεζες, η Alpha Bank και η Πειραιώς έκλεισαν με κέρδη, 0,89% και 0,38%, ενώ η Eurobank δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος της, υποχωρώντας κατά 0,99%. Αμετάβλητη έκλεισε η Εθνική Τράπεζα.

    Από τον 25άρη ξεχώρισαν η Βιοχάλκο με κέρδη 3,83%, η Τιτάν με άνοδο 2,24% και η Μotor Oil στο +2,52%. Θετική εικόνα παρουσίασαν και οι Ελλάκτωρ (+1,17%), ΑΔΜΗΕ (+1,39%), Σαράντης (+1,65%), ΟΤΕ (+0,92%) και Fourlis (+1,23%).
    Αξίζει να σημειώσουμε πως σήμερα μεταβιβάστηκε το 51,1% του ΑΔΜΗΕ στην τιμή των 0,010 ευρώ ανά μετοχή μέσω δυο πακέτων.

    Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις σημείωσαν οι Attica Bank (-1,71%), ΟΠΑΠ (-0,98%), Lamda Development (-0,86%) και ΟΛΠ (-0,67%). Η ΔΕΗ έκλεισε αμετάβλητη στα 2,37 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τσίπρας απαντά στον Βαρουφάκη: Ο Γιάνης προσπαθεί να ξαναγράψει ιστορία με άλλο τρόπο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Μια κεντρική τράπεζα με διαφορετικά προβλήματα από τις άλλες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Η εκδίκηση του Π. Λαφαζάνη – Τι κρύβεται πίσω από το χτύπημα του πρώην «συντρόφου» στον Αλ. Τσίπρα

     



    ΣΧΟΛΙΑ