• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιλεκτικές κινήσεις και στάση αναμονής

    • NewsRoom
    Ελλάδα


    Ικανοποιητική χαρακτηρίζουν αναλυτές της αγοράς τη συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), καθώς παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι, ο γενικός δείκτης κατόρθωσε να διατηρηθεί πάνω από τις 650 μονάδες.

    Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,14% στις 657,54 μονάδες, ενώ σημείωσε χαμηλότερη τιμή στις 653,83 μονάδες και υψηλότερη στις 659,82 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 46,2 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,23%, στις 1.773,84 μονάδες, ενώ απώλειες 0,36% σημείωσε ο Mid Cap, στις 785,86 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,93% στις 875,77 μονάδες.

    Η σημερινή κίνηση της αγοράς κρίνεται αναμενόμενη, αν και η έναρξη καλλιέργησε κάποιες προσδοκίες για τη δοκιμασία του υψηλού των 52 εβδομάδων, ήτοι των 659 μονάδων. Αν και ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έφτασε στο πρώτο ημίωρο σε εκείνα τα επίπεδα, γρήγορα αναδιπλώθηκε, προχωρώντας σε ανασύνταξη των δυνάμεων του, προκειμένου να βελτιώσει τη ρευστότητά του.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, η περαιτέρω, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, πορεία του ΧΑ θα εξαρτηθεί από την επιστροφή των θεσμών στις συζητήσεις για την αξιολόγηση. Επομένως ο τόνος στην αγορά θα δίδεται από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, με πρώτο σημαντικό σταθμό το EuroWorking Group της 12ης Ιανουαρίου. Τότε θα διαφανεί εάν υπάρχει πρόοδος στην υλοποίηση των προαπαιτουμένων από την Ελλάδα, αλλά και τα σημεία ισορροπίας στις διαπραγματεύσεις.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισε η Grivalia που με ένα αιφνίδιο ράλι στο τέλος των συναλλαγών έκλεισε με κέρδη 4,68%, πάνω από τα 8 ευρώ. Η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε με κέρδη 2,17%. Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Motor Oil, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΕΕΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Aegean, ΕΧΑΕ και Τιτάν.

    Στον αντίποδα, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς σημείωσαν απώλειες που ξεπέρασαν το 2%, με τις Lamda, Βιοχάλκο, Σαράντης και ΔΕΗ να σημειώνουν πτώση άνω του 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Folli Follie, ΟΛΠ και ΜΕΤΚΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΕΕ: Παράταση των εισφορών για το 2017 ζητούν οι μηχανικοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελεγκτικό Συνέδριο: Όχι στο «κόψιμο» της σύνταξης δημοσίου υπαλλήλου σε περίπτωση καταδίκης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κίνδυνος εξ΄ανατολών… για τον ελληνικό τουρισμό!



    ΣΧΟΛΙΑ