ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Habemus συμφωνία για το Brexit», όπως λένε, τα νέα που έρχονται από τις Βρυξέλλες.
Τελικά επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες, που έκαναν λόγο για συμφωνία, την Πέμπτη, ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κομισιόν. Από την περασμένη εβδομάδα, με την προσδοκία της συμφωνίας, η στερλίνα είχε εκτιναχθεί, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 5% έναντι του δολαρίου, φτάνοντας στο υψηλό
πενταμήνου.
Ωστόσο, έχουμε επισημάνει, τις τελευταίες ημέρες, ότι οι αγορές έχουν παρασυρθεί λίγο από τον «ίδιο τους τον εαυτό».
Το διακύβευμα στην συνολική διαδικασία του Brexit δεν είναι εάν ο πρωθυπουργός μπορεί να διαπραγματευτεί με επιτυχία αλλαγές στη συμφωνία αποχώρησης, αλλά εάν αυτές οι αλλαγές είναι αρκετές για να του εξασφαλίσει στήριξη στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Αυτό, πιστεύουμε, είναι κάτι που η αγορά δείχνει να παραβλέπει.
Είμαστε μακριά ακόμη από το σημείο να είμαστε σίγουροι ότι η αναθεωρημένη συμφωνία θα περάσει, πόσω μάλλον που οι Τόρις δεν έχουν πλειοψηφία στη Βουλή. Σχόλια από την πλευρά του εταίρου της κυβερνητικής συμμαχίας, το DUP, δεν κινούνται προς μια ενθαρρυντική κατεύθυνση, καθώς το κόμμα φέρεται να μην είναι ευχαριστημένο με τα επιμέρους σημεία της συμφωνίας.
Ανεξαρτήτως της Συνόδου Κορυφής, πάντως, η αστάθεια στη στερλίνα είναι πιθανόν να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Ένας καλός δείκτης αυτού είναι ο ONO (Overnight volatility measure), το μέτρο της μεταβλητότητας της τιμής της στερλίνας κατά τις νυχτερινές ώρες. Το πρωί της Πέμπτης βρισκόταν στο ανώτατο επίπεδό του από τον Ιούνιο του 2017 και στο τρίτο υψηλότερο επίπεδο από την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος για το Brexit.
Τα υπόλοιπα στοιχεία που ανακοινώθηκαν ή αναμένονται, όπως ο δείκτης λιανικών πωλήσεων, η έκθεση για την εργασία και οι αριθμοί εισροών, θα παραμείνουν σχεδόν απαρατήρητα από τους αναλυτές, καθώς το Brexit μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα.

Οι αναλυτές της εταιρίας αναδείχθηκαν από τον Bloomberg στις πρώτες θέσεις των πιο επιτυχημένων για τις προβλέψεις τους για την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου και δολαρίου – γουάν για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Νέο shutdown εξαιτίας της αποτυχίας διαπραγματεύσεων για την ICE
- Διάσκεψη Ασφάλειας Μονάχου: Συγχαρητήρια από την Κυβέρνηση Τραμπ προς την Ελλάδα για τον Κάθετο Διάδρομο και τις ενεργειακές συμφωνίες – «Ραντεβού» στις ΗΠΑ
- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στο Σύνταγμα – Το μεσημέρι η αποχώρηση των τρακτέρ
- Καιρός: Τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.