• ΑΓΟΡΕΣ

    BofA: Βλέπει να έρχεται διόρθωση 10% στις ευρωπαϊκές μετοχές μέχρι το τέλος της χρονιάς

    BofA: Βλέπει να έρχεται διόρθωση 10% στις ευρωπαϊκές μετοχές μέχρι το τέλος της χρονιάς

    Bank of America


    Πτωτικά εκτιμά ότι θα κινηθούν οι ευρωπαϊκές μετοχές η BofA, προβλέποντας διόρθωση σχεδόν 10% μέχρι το τέλος του 2021 καθώς το μακροοικονομικό σκηνικό αλλάζει με επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης που συνοδεύεται με υψηλότερα προεξοφλητικά επιτόκια.

    Σε έκθεση της η BofA Global Reseach βλέπει τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να υποχωρεί στις 420 μονάδες μέχρι το τέλος της χρονιάς και υποβαθμίζει τις προοπτικές για την ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά σε αρνητικές από ουδέτερες.

    Ο δείκτης STOXX 600 έκλεισε στις 452 μονάδες την Παρασκευή.

    Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν ανακάμψει πάνω από 70% τους τελευταίους 18 μήνες λόγω της δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας μετά την κορύφωση της πανδημίας και της πτώσης των πραγματικών επιτοκιακών αποδόσεων, που αποτελούν το προεξοφλητικό επιτόκιο για την αποτίμηση των μετοχών, κατά 200 μονάδες βάσης από τον περυσινό Μάρτιο.

    «Οι πραγματικές επιτοκιακές αποδόσεις όμως έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν πάλι, αποτέλεσμα της ρητορικής της κεντρικής τράπεζας και εκτιμούμε ότι η κίνηση αυτή θα συνεχιστεί», αναφέρει η BofA. «Το μακροοικονομικό σκηνικό για τις μετοχές αλλάζει, από επιταχυνόμενη ανάπτυξη και πτωτικό προεξοφλητικό επιτόκιο σε επιβραδυνόμενη ανάπτυξη και ανοδικό προεξοφλητικό επιτόκιο».

    Η BofA υποβαθμίζει τους κλάδους των κεφαλαιακών αγαθών, τις βιομηχανίες αυτοκινήτων σε ‘underweight’.

    Διαβάστε επίσης

    BofA: Overweight για τα ομόλογα Eurobank, Εθνικής και Τράπεζας Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ