• Ασφάλειες

    H νέα ασφαλιστική πραγματικότητα. Το come back της ιδιωτικής ασφάλισης είναι τώρα…


    “Αν μπορούσα, θα έγραφα τη λέξη «ασφαλιστείτε» στην πόρτα του κάθε σπιτιού και στο στυπόχαρτο του κάθε δημόσιου άνδρα, γιατί είμαι πεπεισμένος ότι, με τόσο μικρές θυσίες, προστατεύονται οικογένειες και περιουσίες έναντι καταστροφών που διαφορετικά θα τις συνέθλιβαν για πάντα…».
    Η φράση του Sir Winston Churchil περιγράφει τη σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης που – με ένα εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα- μάλλον, δεν την γνωρίζουμε…
    Για να πάμε σε έναν άλλο τομέα… την καταστροφή που έγινε στην Μυτιλήνη. Πόσοι ξέρουν ότι το κόστος για να ασφαλίσει κάποιος σήμερα το σπίτι του είναι 100 – 200€ και μπορεί να το ξαναχτίσει, χωρίς να περιμένει οποιαδήποτε αρωγή από την κρατική μηχανή;
     Η δεύτερη δημοσιογραφική έρευνα του mononews.gr έχει ένα και μοναδικό στόχο: Να βοηθήσει τους αναγνώστες ν’ αντιληφθουν καλύτερα πτυχές του θεσμού της ασφάλισης και να ενημερώθουν για τις “ευκαιρίες” που έχουν για να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους ανάγκες, αξιόπιστα και αποτελεσματικά.
    Η ιδιωτική ασφαλιστική “βιομηχανία” μπαίνει σε μια νέα εποχή παραγωγικότητας απαλαγμένη από τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Σε αυτή την αλλαγή σελίδας, οι υγιείς – ελληνικές ή και πολυεθνικές επιχειρήσεις – θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και μία “άτυπη” ευθύνη: να ανοίξουν θέσεις εργασίας, να δημιουργήσουν πλούτο, να καινοτομήσουν, να προσφέρουν καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες.
     Η ασφαλιστική “βιομηχανία” συνεισφέρει σημαντικά και με ποικίλους τρόπους στην ανάπτυξη της οικονομίας, προσφέροντας απασχόληση, κάλυψη, και προστασία σεχιλιάδες πρόσωπα. Οι δυνατότητες όμως για την ασφαλιστική αγορά είναι ότι μπορεί να τρέξει και 2 και 3 και 4 φορές πιο γρήγορα από την ελληνική οικονομία γιατί θα έρθει να καλύψει κενά και παθογένειες ετών, όπως υπσοτηρίζουν στην ασφαλιστική “πιάτσα”. Μάλλον αυτό είδαν και οι επενδυτές της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστική!
     Το σημερινό περιβάλλον και οι τάσεις της ασφαλιστικής αγοράς “χαρτογραφούνται” από τις συνεντεύξεις ανωτάτων στελεχών της διοικητικής πυραμίδας των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών, που άνοιξαν τα “χαρτιά” τους στο mononews.gr. Κάθε μέρα, θα έχετε την δυνατότητα να διαβάζετε συνεντεύξεις από τους “τιμονιέριδες” του ασφαλιστικού κλάδου, που “χτίζουν” σχέσεις “ζωής” με πελάτες, με συνεργάτες, με εργαζομένους και με μετόχους πάνω στις βάσεις της εμπιστοσύνης.
     Τελικά όλα εκεί ανάγονται … αλλά τι σημαίνει εμπιστοσύνη για μια ασφαλιστική εταιρία;

     

    Οι απαντήσεις κάθε μέρα , στην οθόνη του υπολογιστή σας και στην “συχνότητα” του mononews.gr

    Stay tuned…

    Νατάσα Σπαντιδάκη

    Δημοσιογράφος mononews.gr



    ΣΧΟΛΙΑ