• ΑΓΟΡΕΣ

    Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη με Brexit και εμπόριο στο επίκεντρο


    Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές, καθώς ξεθυμαίνει η ορμή που οδήγησε χθες την αγορά της Κίνας σε υψηλά 8 μηνών και η οποία τροφοδοτήθηκε από τα θετικά σχόλια του προέδρου Trump αναφορικά με τις εμπορικές σχέσεις.

    Όπως αναφέρει το Reuters, τη  Δευτέρα ο Πρόεδρος Trump δήλωσε ότι θα μπορούσε να υπογράψει μια συμφωνία  στο εγγύς μέλλον, όσον αφορά τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου με την Κίνα. Παρ’όλο που οι δύο χώρες δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει τη λύση της μεταξύ τους διαμάχης, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών βρίσκονται “πολύ, πολύ κοντά στο να υλοποιηθεί  μια συμφωνία”. Σήμερα πάντως, οι μετοχές της Ασίας κινήθηκαν σε αρνητικά εδάφη, με τους επενδυτές να ελπίζουν σε περισσότερο απτές αποδείξεις προόδου.

    Στο μέτωπο του Brexti, τη Δευτέρα το βρετανικό Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τις εκκλήσεις για “ψηφοφορία του Λαού” σχετικά με την επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε περίπτωση που το κοινοβούλιο ασκήσει βέτο στην εναλλακτική πρόταση για το Brexit. Άνοδο σημείωσε η στερλίνα μετά το δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η πρωθυπουργός Theresa May σκέφτεται να ζητήσει παράταση στην τρέχουσα προθεσμία της 29ης Μαρτίου, κατά την οποία αναμένεται η έξοδος της χώρας από το μπλοκ.

    Στο -0,84% βρίσκεται ο FTSE 100, στο -0,42% ο CAC 40, στο -0,37% ο DAX και στο -0,22% ο ΜΙΒ.



    ΣΧΟΛΙΑ