• ΑΓΟΡΕΣ

    Απώλειες στο Bitcoin διά χειρός Ρωσίας

    • NewsRoom
    bitcoin

    bitcoin


    Υποχωρούν οι τιμές του Bitcoin την Τρίτη, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ρωσία ήρθε σε επαφή με την  Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (Financial Action Task Force, FATF), για τη ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

    Αναφερόμενο σε τοπικές πηγές μέσων ενημέρωσης, το CNN ανέφερε την Τρίτη ότι η Ρωσία προέτρεψε τη FATF να ζητήσει μια διακυβερνητική πρωτοβουλία που θα μπορούσε να ελέγξει την προσφορά και τη ζήτηση των κρυπτονομισμάτων.

    «Όλα τα μέλη της FATF πρέπει να αλλάξουν τη νομοθεσία ώστε να συμπεριλάβουν το νέο περιβάλλον κρυπτονομισμάτων. Θα πρέπει να εισαχθούν παράμετροι εγγραφής και αδειοδότησης για τις εταιρείες που αναπτύσσονται στο χώρο, οι οποίες περιλαμβάνουν ανταλλαγές και  δημόσιες εγγραφές σε κρυπτονομίσματα. Η FATF θα πρέπει επίσης να παρακολουθεί τις δραστηριότητες και τα πρότυπα των εταιρειών για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε ο Pavel Livadny, αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Χρηματοοικονομικής Παρακολούθησης της Ρωσίας.

    Στον απόηχο η τιμή του Bitcoin υποχωρεί 1,94% στα 6.374,9 δολάρια στο Bitifinexexchange, ενώ η τιμή του Ethereum σημειώνει πτώση 3,56% στα 197,85 δολάρια.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ