• ΑΓΟΡΕΣ

    Απώλειες στις Ευρωαγορές με εταιρικά αποτελέσματα και Brexit στο επίκεντρο


    Με απώλειες άνοιξαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, όσο συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων. Το επίκεντρο της αγοράς είναι επιπλέον σε μεγάλο βαθμό εναρμονισμένο με τις παγκόσμιες εμπορικές εξελίξεις, καθώς αξιωματούχοι από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου είναι έτοιμοι να συναντηθούν για νέο γύρο συνομιλιών την επόμενη εβδομάδα.

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι εμπορικοί εκπρόσωποι από την Ουάσινγκτον και το Πεκίνο έχουν ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας την επόμενη εβδομάδα. Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν με λιγότερο από τρεις εβδομάδες να τις χωρίζουν από την προθεσμία της 2ης Μαρτίου, μετά την πάροδο της οποίας, θα μπορούσαν να υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις στην τιμολόγηση των ΗΠΑ προς τα κινεζικά προϊόντα.

    Πίσω στην Ευρώπη, η Societe Generale ανακοίνωσε πριν το άνοιγμα των αγορών καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2018. Η μετοχή της διαπραγματεύεται με κέρδη +2,70% στο Παρίσι, λίγο πριν τις 10:30.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να ανακοινώσει την τελευταία απόφαση επιτοκίου της το μεσημέρι, ενώ θα εκδώσει επίσης την έκθεσή της για τον πληθωρισμό. Σήμερα, η πρωθυπουργός της χώρας Theresa May, προετοιμάζεται για μία εχθρική υποδοχή στις Βρυξέλλες, με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ Donald Tusk, να έχει εκφράσει το θυμό του για την αποτυχία της να βρει νέες ιδέες που θα στηρίξουν την υπάρχουσα συμφωνία για το Brexit, δηλώνοντας χθες ότι “υπάρχει μία ιδιαίτερη θέση στην κόλαση” για τους ευρωσκεπτικιστές του Ηνωμένου Βασιλείου. Αντίστοιχα εχθρικά συναισθήματα τρέφουν και οι βρετανικές επιχειρήσεις προς την κυβέρνηση της May, μετά την παραδοχή ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορέσει να συνάψει εμπορικές συμφωνίες με τις περισσότερες χώρες εκτός ΕΕ μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία της αποχώρησης, στις 29 Μαρτίου.

    Ο FTSE 100 παρουσιάζει οριακές απώλειες -0,06%, ο CAC 40 -0.03%, o DAX βρίσκεται στο -0,45% και ο ΜΙΒ στο -0,20%.



    ΣΧΟΛΙΑ