• ΑΓΟΡΕΣ

    Απογοήτευση στη Wall Street από την ομιλία Τραμπ: Αμετάβλητος έκλεισε ο Dow Jones

    Χρηματιστές παρακολουθούν τις τιμές


    Με ήπιες μεταβολές έκλεισαν τελικά την Τρίτη, παρά το ισχυρό άνοιγμα που έφερε προσωρινά τον S&P 500 για πρώτη φορά πάνω από τις 3.100 μονάδες, οι βασικοί δείκτες στη Wall Street.

    Οι επενδυτές ανέμεναν πως ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, θα ανακοίνωνε από το Economic Club της Νέας Υόρκης το «πάγωμα» για έξι μήνες των νέων δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων. Ωστόσο η ομιλία του Τραμπ μάλλον απογοήτευσε τους επενδυτές, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος προτίμησε να εξαπολύσει νέα πυρά κατά Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το εμπόριο.

    Ο Τραμπ υποστήριξε πως το Πεκίνο έκλεβε τεχνολογίες και δουλειές από τις ΗΠΑ και οι αμερικανικές ηγεσίες το άφηναν να συμβαίνει και να χειροτερεύει όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η Κίνα «πεθαίνει να κάνει μια συμφωνία», αλλά το πότε θα γίνει αυτό «θα το αποφασίσουμε εμείς», επαναλαμβάνοντας ότι «μπορεί να γίνει η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν συμφέρει τις ΗΠΑ».

    Κάπως έτσι, το κλίμα στην αγορά άλλαξε προς το αρνητικό με τον Dow Jones να κλείνει αμετάβλητος στις 27.691,49 μονάδες, τον S&P 500 να υποχωρεί στις 3.090,89 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο +0,13%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 8.486,09 μονάδες με κέρδη +0,26%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 17 έκλεισαν με άνοδο και 13 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Disney (+1,32%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση αυτή της Exxon Mobil (-1,38%).



    ΣΧΟΛΙΑ