• ΑΓΟΡΕΣ

    Άνοδος στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed


    Με κέρδη άνοιξαν σήμερα Δευτέρα (17/6) οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τόσο τη συνεδρίαση της Federal Reserve αργότερα εντός της εβδομάδας όσο και τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,05% στις 379 μονάδες.

    Ο DAX στη Φρανκφούρτη διαπραγματεύεται οριακά χαμηλότερα κατά 0,04%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,06% και ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,06%.

    Παράλληλα, ο IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει πτώση -0,47% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,09%.

    Νωρίτερα εντός του μήνα ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell προκάλεσε ράλι στις αγορές μετά από δηλώσεις ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων προκειμένου να σταθεροποιήσει την οικονομία, εάν ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο αρχίσει να επηρεάζει την ανάπτυξη της οικονομίας.

    Η αγορά αναμένει την αυριανή συνεδρίαση της Fed , ωστόσο οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι οι αξιωματούχοι της Fed θα περιμένουν πρώτα τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα δημοσιευθούν τον Ιούνιο πριν αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους για τη νομισματική πολιτική.

    Την ίδια ώρα, το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, καθώς οι προέδροι των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν στα τέλη του μήνα στη σύνοδο κορυφής των G20, προκειμένου να διαπραγματευτούν μία εμπορική συμφωνία.



    ΣΧΟΛΙΑ