• ΑΓΟΡΕΣ

    Άνοδος στα futures των βασικών δεικτών της Wall Street – Ενέκρινε το ν/σ το Κογκρέσο

    Wall Street


    Ανοδικά κινούνται την Παρασκευή τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς η Γερουσία προχώρησε στην έγκριση του νομοσχεδίου που αναστέλλει το όριο του χρέους έως το 2025.

    Η αγωνία των επενδυτών, που κρατά εδώ και αρκετές εβδομάδες, έλαβε τέλος καθώς με τη συγκεκριμένη απόφαση αποφεύγεται η χρεωκοπία στις ΗΠΑ.

    Χθες, εν αναμονή της απόφασης της Γερουσίας, οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με θετικά πρόσημα. Ωστόσο, τα στοιχεία της αγοράς εργασίας που ανακοινώθηκαν χθες, απογοήτευσαν τους επενδυτές, μιας και όσο η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή δίνει το βήμα στη Fed να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων της με στόχο τον αποπληθωρισμό.

    Πώς κινήθηκαν σήμερα, Παρασκευή τα futures

    Προσυνεδριακά, τα futures του Dow κυμαίνονται στις 33.430,31 μονάδες με άνοδο 1,12%.

    Αντίστοιχα, τα futures του S&P κυμαίνονται στις 4.265,46 μονάδες με άνοδο 1,05%, ενώ τα futures του Nasdaq στις 13.249,75 μονάδες με άνοδο 1,14%.

    Όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, ο δείκτης ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε από το 3,4% στο 3,7%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που περίμεναν να φτάσει στο 3,5%. Σύμφωνα με την αναφορά, οι νέες θέσεις εργασίας που προστέθηκαν τον Μάιο ήταν 339.000 από τις 294.000 που ήταν τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα φτάσουν τις 194.000.

    Επιπλέον, τα ωρομίσθια αυξήθηκαν για τον μήνα Μάιο κατά 0,3%, όπως προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν αυξηθεί κατά 0,5%. Σε επίπεδο έτους τα ωρομίσθια αυξήθηκαν κατά 4,3%, από το 4,4% του Μαΐου του προηγούμενου έτους, ενώ οι αναλυτές πρόβλεπαν ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα.

    Παρά την αύξηση του δείκτη ανεργίας, η οικονομία στις ΗΠΑ συνεχίζει να παραμένει ισχυρή.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Κογκρέσο απέτρεψε τον κίνδυνο κήρυξης στάσης πληρωμών από τις ΗΠΑ

    HΠΑ: Δεύτερη μηνιαία άνοδος στις τιμές κατοικιών τον Μάρτιο

    ΗΠΑ: Κατ’ αρχήν συμφωνία για την αποτροπή της κήρυξης στάσης πληρωμών

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ