• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανοδικό άνοιγμα για τον Dow Jones με στήριξη από τις τράπεζες, απώλειες στον Nasdaq μετά τις απειλές Τραμπ

    Nasdaq


    Με μικτά πρόσημα άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να λαμβάνουν ώθηση από την αισιοδοξία για το άνοιγμα των οικονομιών καθώς οι δείκτες γύρω από την εξέλιξη της πανδημίας σε ΗΠΑ και Ευρώπη βελτιώνονται.

    Παράλληλα, στήριξη στην αγορά έδωσε το σχέδιο της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο χρηματοδότηση μέσω επιχορηγήσεων ύψους 500 δισ. ευρώ όσο και δάνεια, όπως ζητούσαν συγκεκριμένες χώρες, ύψους 250 δισεκατομμυρίων.

    Από την άλλη παραμένει η ανησυχία για την συνεχώς αυξανόμενη ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας με αφορμή το Χονγκ Κονγκ. Παράλληλα, προβληματισμό προκαλούν στις μετοχές των εταιρειών πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης οι απειλές του Ντόναλντ Τραμπ, μετά την απόφαση της Twitter να επισημάνει μερικές αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου με ενδείξεις που αμφισβητούν την εγκυρότητά τους. Ο Τραμπ προειδοποιώντας πως θα επιβάλει νέους κανόνες στις πλατφόρμες που θα επιτρέψουν την «ελευθερία της γνώμης» και στις συντηρητικές φωνές των Ρεπουμπλικανών, φτάνοντας μάλιστα μέχρι να απειλήσει και με κλείσιμο τους σε διαφορετική περίπτωση  ενόψει και των προεδρικών εκλογών του 2020. Η μετοχή της Twitter υποχωρεί κατά -3,12%, ενώ αυτή της Facebook κατά -2,55%

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones κινείται στις 25.205,92 μονάδες με άνοδο 0,84% με πρωταγωνίστριες την American Express (4,35%) και την JPMorgan (3,88%), ενώ ο S&P 500 κινείται στις 2.997,31 μονάδες με άνοδο 0,19%.

    Αντίθετα ο Nasdaq υποχωρεί στις 9.245,55 μονάδες με πτώση  -1,01%. Πέρα από τις μετοχές των social media, αρνητική επίδραση έχει και η μετοχή της Amazon που υποχωρεί κατά 2,3%.



    ΣΧΟΛΙΑ