• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανοδικά το άνοιγμα της Wall Street τη Δευτέρα, με ώθηση από Apple και Microsoft

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με ήπια άνοδο άνοιξε η Wall Street τη Δευτέρα, με τις τεχνολογικές μετοχές να κινούν προς το θετικό έδαφος τους δείκτες.

    Πέρα από την μετοχή της Apple, η οποία συνεχίζει την ανοδική της πορεία μετά το εντυπωσιακό της +10,47% της Παρασκευής, έπειτα από τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίμηνο και την απόφαση για split μετοχών, ιδιαίτερα ανοδικά κινείται και η μετοχή της Microsoft. Η εταιρεία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για τις δραστηριότητες της δημοφιλής πλατφόρμας TikTok  στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει πως θα απαγορεύσει την δραστηριοποίηση της πλατφόρμας στις ΗΠΑ, για λόγους εθνικής ασφάλειας, πριν τελικά προκύψει το ενδιαφέρον της Microsoft την περασμένη Παρασκευή.

    Πέρα από τις τεχνολογικές μετοχές, άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές του κλάδου της Υγείας καθώς και του χρηματοοικονομικού κλάδου. Ωστόσο, όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι του S&P 500 κινούνται αυτή την ώρα σε αρνητικό έδαφος.

    Μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones κινείται στις 26.652,52 μονάδες με άνοδο 0,85%, ο  S&P 500 στις 3.296,62 μονάδες με άνοδο 0,78% και ο  Nasdaq στις 10.880,16 μονάδες με άνοδο 1,26%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, η Apple σημειώνει άνοδο 4,46%, η Microsoft κινείται στο +3,89% και η Merck & Co. στο +3,75%. Στον αντίποδα βρίσκονται οι μετοχές της Coca-Cola (-1,03%) και της Boeing (-1,77%).



    ΣΧΟΛΙΑ