• ΑΓΟΡΕΣ

    «Άνευρη» άνοδος με δυσκολία στο Χρηματιστήριο

    Wall Street


    Με μια απολύτως άνευρη συνεδρίαση, χωρίς αντανακλαστικά και με εμφανή απουσία οράματος, έκλεισε και σήμερα, Τρίτη 18/9, το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο με δυσκολία κατάφερε να πετύχει το θετικό πρόσημο.

    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 686,68 μονάδες, κινούμενος μεταξύ των 679,26 μονάδων και 687,43 μονάδων, καθώς οι πωλήσεις έχουν ανακοπεί, παραμένοντας μια ανάσα από το χαμηλό ενάμιση έτους. Παράλληλα, ο τραπεζικός δείκτης, παρά τη διήμερη ανοδική αντίδραση, δεν έχει καταφέρει να πάρει σημαντική απόσταση από το χαμηλό 26 μηνών.

    Την ίδια ώρα, η αγορά βρίσκεται εν αναμονή της λήξης των παραγώγων και της αναμενόμενης αλλαγής της στάθμισης της Ελλάδας στους δείκτες του FTSE, την Παρασκευή 21/9.

    Σε αυτό το πλαίσιο, από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν το +6,19% της Eurobank, αλλά και το +4,45% της Πειραιώς, ενώ ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα και Ελληνικά Πετρέλαια ακολούθησαν με κέρδη άνω του 2%.

    Στον αντίποδα, απώλειες κοντά στο 1% σημείωσαν οι ΕΕΕ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Βιοχάλκο, Alpha Bank, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ.



    ΣΧΟΛΙΑ