ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Alpha Finance υποστηρίζει ότι η μελλοντική πορεία του ομίλου ΕΧΑΕ, μετά από μια εντυπωσιακή χρονιά το 2023, ολοκληρώνει επίσης μια εντυπωσιακή πορεία το 2024, με το μέσο όρο συναλλαγών (Μ.Ο. ημερήσιου όγκου συναλλαγών, ADV) να αυξάνεται κατά 27% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα €133,6 εκατ. και την κεφαλαιοποίηση της αγοράς να αυξάνεται κατά 24% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα €99 δισ.
«Κοιτάζοντας προς το 2025, οι ευνοϊκές μακροοικονομικές συνθήκες, η ανάπτυξη των εταιρικών κερδών και οι νέοι κανονισμοί για τη δωρεάν διαπραγμάτευση αναμένονται να ενισχύσουν τις τοποθετήσεις και τη δραστηριότητα δημοσίων εγγραφών, ενισχύοντας τη ρευστότητα και τον κύκλο εργασιών. Η πρόοδος προς την ανακατηγοριοποίηση σε αναπτυγμένη αγορά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ένταξή του στα watchlists των FTSE Russell και S&P Dow Jones, μπορεί να προσελκύσει ροές θεσμικών επενδυτών και να εμβαθύνει την αποδοτικότητα της αγοράς. Μέσω του συνδυασμού των βασικών παραμέτρων και της στρατηγικής διαχείρισης, εκτιμούμε ότι ο Μ.Ο. Ημερήσιου Όγκου Συναλλαγών (ADV) θα φτάσει τα €133 εκατ. το 2024, αυξάνοντας στα €213 εκατ. μέχρι το 2029, με μέσο όρο €173 εκατ. την επόμενη πενταετία. Αυτό με τη σειρά του μεταφράζεται σε αύξηση των εσόδων κατά 6,9% με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR), με το περιθώριο EBITDA να αυξάνεται στο 51% το 2029, σημειώνοντας αύξηση περίπου 6 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2024. Η αποτίμησή μας καθορίζει ένα στόχο τιμής 12 μηνών στα €6,52 ανά μετοχή, υποδεικνύοντας περίπου 48% αναμενόμενη άνοδο από την τρέχουσα τιμή, με όρους συνολικής απόδοσης», καταλήγει η χρηματιστηριακή.
Διαβάστε επίσης
ΑΧΙΑ για ΓΕΚ Τέρνα: Σε άνετα επίπεδα η μόχλευση, σύσταση αγορά και ανοδικό περιθώριο 50%
Pantelakis Securities για Cenergy: Νέες παραγγελίες και ρεκόρ υψηλών περιθωρίων για τον όμιλο
Deutsche Bank για Τράπεζα Κύπρου: Ισχυρά αποτελέσματα και ισχυρές επιδόσεις για τους μετόχους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TRASTOR: Με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 1,15 ευρώ/μετοχή η ΑΜΚ για την άντληση τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB της Ελλάδας με σταθερές προοπτικές
- Παναθηναϊκός: Προτάσεις υπάρχουν, αλλά ο Γιαννακόπουλος δεν πουλάει – Όλο το παρασκήνιο
- ΔΕΗ: Ανεβαίνει το επενδυτικό θερμόμετρο ενόψει της αύξησης – Συνωστισμός στα road shows του Στάσση σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.