• ΑΓΟΡΕΣ

    Άλμπερτ Μπουρλά: Πούλησε μετοχές 5,6 εκ. δολαρίων την ημέρα που η Pfizer ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του εμβολίου της

    • NewsRoom
    Εμβόλιο Pfizer: Πέφτει στο 47% η προστασία μετά τους πέντε μήνες

    Albert Bourla, CEO Pfizer


    Μετοχές της Pfizer συνολικής αξίας 5,6 εκ. δολαρίων πούλησε τη Δευτέρα – ημέρα ανακοίνωσης των θετικών αποτελεσμάτων της μεγάλης κλινικής έρευνας για το υποψήφιο εμβόλιο της κατά της Covid-19 – ο Έλληνας CEO του αμερικανικού κολοσσού, Άλμπερτ Μπουρλά.

    Την ίδια ημέρα η μετοχή σημείωσε άλμα 15%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως το εμβόλιο που ετοιμάζει με την γερμανική BioNTech έχει αποτελεσματικότητα άνω του 90%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της κλινικής έρευνας τρίτης φάσης.

    Ο Μπουρλά πούλησε 132.508 μετοχές με μέση τιμή τα 41,94 δολάρια ανά μετοχή, εξασφαλίζοντας το ποσό των 5,6 εκ. δολαρίων. Η πώληση ήταν μέρος σχεδίου που εγκρίθηκε τον Αύγουστο και είναι σύμφωνο με τις διατάξεις του κανονισμού 10b5-1 της SEC περί εμπιστευτικών πληροφοριών.

    Το πακέτο μετοχών που πούλησε αφορά το 61,8% των μετοχών της Pfizer που κατείχε άμεσα ή έμμεσα ο Μπουρλά. Πλέον κατέχει 81.812  μετοχές, άμεσα και έμμεσα.

    Η Pfizer επιβεβαίωσε τη συναλλαγή, τονίζοντας πως ο Μπουρλά έχει  μια μεγαλύτερη συμμετοχή στην εταιρεία μέσω «εξειδικευμένων και μη ειδικών προγραμμάτων αποταμίευσης» της εταιρείας, κάτι που πιθανώς αναφέρεται σε stock options.



    ΣΧΟΛΙΑ