• ΑΓΟΡΕΣ

    Airbnb: Με 146 δολάρια το ντεμπούτο της στον Nasdaq

    • NewsRoom
    airbnb


    Με τιμή 146 δολάρια ανά μετοχή ξεκίνησε την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της στο ταμπλό του Nasdaq η μετοχή της Airbnb (κωδικός ΑΒΝΒ), υπερδιπλάσια των 68 δολαρίων ανά μετοχή που είχε τιμολογήσει την αρχική δημόσια προσφορά της εχθές.

    Με βάση την τιμή ανοίγματος της μετοχής, η κεφαλαιοποίηση της Airbnb ξεπέρασε τα 87 δισ. δολάρια σε μη αραιωμένη βάση, σύμφωνα με το CNBC. Η μετοχή συνεχίζει να καταγράφει σημαντικά κέρδη της τάξης του 110%.

    Η κεφαλαιοποίηση της νεοεισαχθείσας Airbnb ξεπέρασε έτσι την αξία του γίγαντα Booking, ο οποίος αποτιμάται σε περισσότερα από 86 δισ. δολάρια. Η δε άμεση ανταγωνίστρια της Airbnb, Expedia, έχει κεφαλαιοποίηση μόλις 18 και πλέον δισ. δολαρίων.

    Το ντεμπούτο της Airbnb στο ταμπλό αποτελεί το 10ο πιο επιτυχημένο της χρονιάς, με βάση τα κέρδη που καταγράφει η μετοχή σε σύγκριση με την τιμή της IPO.

    Tα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν πτώση 19% το προηγούμενο τρίμηνο, στα 1,34 δισ. δολάρια, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με την εταιρεία πάντως παρά την πτώση αυτή να εμφανίζει κέρδη 219 εκατ. δολαρίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Airbnb στο Nasdaq: Άντλησε 3,5 δισ. δολάρια από την δημόσια προσφορά

    Airbnb: Αυξάνει τις τιμές της δημόσιας προσφοράς, με στόχο να φτάσει σε αποτίμηση τα 42 δισ. δολάρια

    Η μετοχή που κερδίζει 562% από τις αρχές του έτους, αλλά δεν την καλύπτει κανένας αναλυτής

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ