• Κάθε μέρα για τη Γη

    Παγκόσμια Ημέρα της Γης 2023: Επενδύστε στον πλανήτη μας

    • NewsRoom

    Το φετινό σύνθημα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, στις 22 Απριλίου είναι το Invest in Our Planet. Επενδύστε στον πλανήτη μας, δηλαδή αφιερώστε τον χρόνο, τους πόρους και την ενέργειά σας για την επίλυση της κλιματικής κρίσης.

    Φέτος είναι η 53η επέτειος από τη γέννηση του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Ημέρα της Γης.

    Από το 1970, δισεκατομμύρια άτομα από περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται κάθε 22 Απριλίου για να αναλάβουν δράση για ένα πιο πράσινο, πιο δίκαιο μέλλον για τον πλανήτη μας. Καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την Ημέρα της Γης 2023 συνεχίζεται, είναι σημαντικό να θυμάστε, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε ή τι κάνετε, έχετε τη δύναμη να επιφέρετε πραγματική αλλαγή και να γίνετε πρωταθλητές για τη Γη. Για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας, πρέπει να επενδύσουμε σε αυτόν.

    Το Earth Day Organisation προτείνει 7 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συμμετάσχετε ενεργά στην Ημέρα της Γης 2023:

    Φυτέψτε δέντρα ή έναν κήπο επικονιαστών

    Τα δέντρα είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης. Μπορείτε να πάρετε μέρος σε μια τοπική εκδήλωση δενδροφύτευσης ή να δωρίσετε ένα ποσό σε καμπάνιες, όπως το The Canopy Project της EARTHDAY.ORG, για να βοηθήσετε τις προσπάθειες αναδάσωσης σε όλο τον κόσμο.

    Η επικονίαση είναι απαραίτητη για όλη την επίγεια ζωή στη Γη. Φυτέψτε έναν κήπο επικονιαστών χρησιμοποιώντας τοπικά είδη της περιοχής σας για να υποστηρίξετε τοπικούς πληθυσμούς πεταλούδων, μελισσών και άλλων οργανισμών που είναι κρίσιμοι για τη βιώσιμη βιοποικιλότητα στο οικοσύστημά σας.

    Μειώστε την κατανάλωση πλαστικού

    Η πλαστική ρύπανση είναι ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον σημερινό κόσμο. Όλοι συμβάλλουμε σε αυτό το πρόβλημα και πρέπει να εργαστούμε για να μειώσουμε, και τελικά να τερματίσουμε, τη ρύπανση από πλαστικό. Κάντε ένα σχέδιο αυτή την Ημέρα της Γης για να μειώσετε την κατανάλωση πλαστικού χρησιμοποιώντας την πλαστική αριθμομηχανή της EARTHDAY.ORG.

    Συμμετέχετε ως αντιπρόσωπος και ενεργός πολίτης

    Εκπαιδευτείτε για την επιστήμη πίσω από την κλιματική αλλαγή και δείξτε υπευθυνότητα στην αντιμετώπισή της, προωθώντας τη δράση για το κλίμα στο επόμενο επίπεδο. Στείλτε μια επιστολή στους τοπικούς εκλεγμένους αξιωματούχους σας, μιλήστε στην επόμενη συνεδρίαση του δημαρχείου σας ή χρησιμοποιήστε τον κόμβο Vote Earth του EARTHDAY.ORG για να μάθετε για τα εκλογικά σας δικαιώματα, να εγγραφείτε για να ψηφίσετε και να λάβετε υπενθυμίσεις για σημαντικές προθεσμίες ψηφοφορίας.

    Κάντε βιώσιμες επιλογές μόδας

    Η γρήγορη μόδα έχει φέρει επανάσταση στη βιομηχανία ενδυμάτων, αλλά όχι προς το καλύτερο. Μάθετε για τις επιζήμιες επιπτώσεις της γρήγορης μόδας, τη σημασία της βιώσιμης μόδας και δεσμευτείτε για υπεύθυνη κατανάλωση.

    Σχεδιάστε τη δική σας εκδήλωση

    Είναι εύκολο να ξεκινήσετε τη δική σας εκδήλωση για την Ημέρα της Γης! Είτε πρόκειται για δημιουργία κοινότητας, μια πορεία, μια διδασκαλία ή μια συγκέντρωση, το EARTHDAY.ORG έχει οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να οργανώσετε τη δραστηριότητά σας για την Ημέρα της Γης στην Εργαλειοθήκη δράσης για την Ημέρα της Γης 2023. Φροντίστε να καταχωρίσετε όλες τις εκδηλώσεις που σχεδιάζετε στον επίσημο χάρτη της Ημέρας της Γης.

    Δωρεά

    Κάνοντας δωρεά σε μια καμπάνια που υποστηρίζει το περιβαλλοντικό κίνημα, όπως το The Canopy Project της EARTHDAY.ORG, όχι μόνο κάνετε τη διαφορά, αλλά ενδυναμώνετε την αλλαγή και κινητοποιείτε τα άτομα να συμμετάσχουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου για τις επόμενες γενιές.

    Δραστηριοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Η δημιουργία περιεχομένου για να δει ο κόσμος είναι κρίσιμη για την επικοινωνία της σημασίας της δράσης για το κλίμα. Είτε δημιουργείτε αφίσες και πανό, είτε σχεδιάζετε/παρευρίσκεστε σε μια πορεία, κάποια συγκέντρωση, σε καθαρισμό ή σε οποιαδήποτε άλλη δημοφιλή εκδήλωση για την Ημέρα της Γης, φροντίστε να δημοσιεύσετε αυτό που κάνετε για να προσθέσετε ετικέτα #EarthDay και/ή #InvestInOurPlanet για να διαδώσετε την ευαισθητοποίηση γύρω από το περιβάλλον κίνηση και πιθανώς να προβληθεί στα κοινωνικά κανάλια του EARTHDAY.ORG.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να κάνετε την Ημέρα της Γης, φροντίστε να ανατρέξετε στην Εργαλειοθήκη για την Ημέρα της Γης 2023 και στον ιστότοπο του EARTHDAY.ORG.

    Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα Κάθε μέρα για τη Γη ΕΔΩ