ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη φόρα θα βγαίνουν στο εξής τα ονόματα των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα για την COVID, αφού έως σήμερα στις επίσημες ανακοινώσεις δεν αναφερόταν η εμπορική επωνυμία τους.
Μάλιστα, τις μέρες των εορτών υπήρξαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που παρότι οι αρχές του έβαζαν «λουκέτο» λόγω παραβίασης των μέτρων, άνοιγαν ξανά την ίδια ημέρα.
Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναφέρεται πως «επιτρέπεται, μέχρι τη λήξη της ισχύος των μέτρων κατά της διασποράς της νόσου COVID-19 και σε κάθε περίπτωση, για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες από τη δημοσίευση των προτεινομένων διατάξεων, η δημοσίευση της εμπορικής επωνυμίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου COVID-19 και μόνο στην περίπτωση που έχει επιβληθεί, κατ’ ελάχιστο, η κύρωση της αναστολής λειτουργίας αυτών, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα».
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η δημοσίευση της εμπορικής επωνυμίας μιας επιχείρησης λαμβάνει χώρα μόνο στην περίπτωση που έχει επιβληθεί σε αυτή η διοικητική κύρωση της αναστολής λειτουργίας της, οποιαδήποτε και αν είναι η διάρκεια ισχύος του μέτρου της αναστολής.
Οι εμπορικές επωνυμίες των επιχειρήσεων μπορούν να δημοσιεύονται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο. Η προθεσμία υποβολής και η υποβολή αντιρρήσεων δεν αναστέλλουν την εκτέλεση του μέτρου της δημοσίευσης της εμπορικής επωνυμίας της επιχείρησης.
Ως «εμπορική επωνυμία» μιας επιχείρησης νοείται το όνομα ή η εμπορική ή εταιρική επωνυμία ή ο διακριτικός τίτλος αυτής ή άλλο ιδιαίτερο διακριτικό γνώρισμα ή σημείο, με το οποίο η επιχείρηση, κατά τρόπο ευδιάκριτο, καθίσταται γνωστή και το οποίο χρησιμοποιεί στην εμπορική της δραστηριότητα, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της, κατά τον χρόνο παραβίασης των μέτρων.
Διαβάστε επίσης:
Με νέο δεκαετές ομόλογο το ποδαρικό της Ελλάδας στις αγορές φέτος
Ανάσα σε δανειολήπτη με διαγραφή δανείου 63.500 ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Αγόρασε μετοχές αξίας 12.981.929 ευρώ
- Ουγγαρία: Απαγόρευσε τις εξαγωγές αργού πετρελαίου – Επέβαλε πλαφόν στις τιμές των καυσίμων
- UBS για Τράπεζα Πειραιώς: Ανεβάζει τον στόχο στα €10,80 με προοπτική ανόδου άνω του 50% με οδηγό την κερδοφορία
- Τουρκία: Ανέπτυξε Patriot στην Μαλάτια υπό τον φόβο νέων ιρανικών επιθέσεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.