ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι φτωχότερες χώρες του κόσμου απέρριψαν τον περασμένο μήνα περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού που τους είχαν διανεμηθεί στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος COVAX, κυρίως επειδή επρόκειτο να λήξουν σύντομα, δήλωσε σήμερα μια αξιωματούχος της UNICEF.
“Πάνω από 100 εκατομμύρια εμβόλια απορρίφθηκαν μόνο μέσα στον Δεκέμβριο”, είπε η Ετλίβα Λαντιγί, η διευθύντρια του τμήματος προμηθειών της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ μιλώντας προς τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.
Όπως η ίδια διευκρίνισε, ο κυριότερος λόγος της απόρριψής τους ήταν ότι οι προμήθειες αυτές είχαν σύντομη ημερομηνία λήξης.
Οι φτωχότερες χώρες έχουν επίσης υποχρεωθεί να καθυστερήσουν τις παραλαβές επειδή δεν διαθέτουν κατάλληλες εγκαταστάσεις φύλαξης, περιλαμβανομένης της έλλειψης ψυγείων για τη φύλαξη των εμβολίων, σημείωσε η ίδια.
Διαβάστε επίσης
Βέλγιο: Να χτυπήσουμε τον κορονοιό, όχι τους ανθρώπους, λέει ο πρωθυπουργός
ΠΟΥ: Περισσότερη έρευνα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων
Γκάγκα: Μega εμβολιαστικό κέντρο για τον εμβολιασμό παιδιών κατά της covid-19
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αταλάντη Μαρτίνου: Ο Κωνσταντίνος Γιώτης με απαλό άγγιγμα
- ΑΔΜΗΕ: Αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση κεφαλαίου 1 δις – Τα επόμενα βήματα
- Τριπλά κερδισμένοι AKTOR και Metlen από την είσοδό τους στον ΒΟΑΚ – Στο τιμόνι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Οι 3+1 απειλές σε τράπεζες και οικονομία από την απόφαση του Αρείου Πάγου για τα δάνεια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.