ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Τμήματος Ασφάλειας και Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ο ανωτέρω αλλοδαπός πλησίον της οικίας του στη Νίκαια, να επιβαίνει σε ηλεκτρικό μοτοποδήλατο όπου και ακινητοποιήθηκε. Στην κατοχή του βρέθηκαν μία (01) μπλε πλαστική σακούλα που περιείχε πέντε (05) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50gr) έκαστη καθώς και δύο κούτες τσιγάρων (είκοσι (20) πακέτα) διάφορων επωνυμιών, όλα χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Στη συνέχεια διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του ανωτέρω στη Νίκαια, όπου βρέθηκαν συνολικά χίλια είκοσι (1.020) πακέτα τσιγάρων και εκατόν σαράντα τέσσερις (144) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50gr) έκαστη, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία επίσης δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Α΄ Τελωνείο Πειραιά Ηρακλείου προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ κατασχέθηκε επίσης το ηλεκτρικό μοτοποδήλατο.
Διαβάστε επίσης:
Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Πελάτης του κυκλώματος ο 35χρονος που δολοφονήθηκε σε βενζινάδικο στη Νίκαια
Συγκλονίζει η μαρτυρία της Μαρίας Παπάκου: Ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα, όλοι το ήξεραν, συνέβη και σε άλλες
Πέτρος Φιλιππίδης: Στο σφυρί το εξοχικό στην Κορινθία – Στα 176.400 ευρώ η τιμή εκκίνησης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Φυγή προς τα εμπρός επιδιώκει η κυβέρνηση – Το παρασκήνιο της επιλογής των νέων υπουργών
- Αλλαγές στη διαταγή πληρωμής με το νέο νομοσχέδιο: Πώς θα ξεκινούν πλέον οι πλειστηριασμοί και ο ρόλος των δικηγόρων
- Σύντροφοι εκτός γάμου ή συμφώνου συμβίωσης: Ποια δικαιώματα έχουν στην κοινή περιουσία και τι θα συμβεί με τις κληρονομιές
- H έκρηξη στο Μαξίμου, οι φωνές του Μητσοτάκη, το παρασκήνιο του ανασχηματισμού, η εισαγγελέας Πόπη και τα νεύρα βουλευτών
