ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνέχεια στην χθεσινή ανάκαμψη, μετά το sell off της Δευτέρα, έδωσαν τη Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να κλείνει με άνοδο άνω του 1%.
Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.753,89 μονάδες με άνοδο 0,74%, ο S&P 500 στις 4696,56 με κέρδη 1,02% και ο Nasdaq στις 15.521,89 μονάδες με άλμα 1,18%.
Από τις 30 μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Microsoft (1,88%), Caterpillar (1,86%) και Apple (1,57%), ενώ τη μεγαλύτερη πίεση γνώρισαν οι Nike ( -0,77%), Travelers (-0,56%) και 3M (-0,17%).
Το θετικό κλίμα στις αγορές της Νέας Υόρκης ακολούθησε την ανοδική κίνηση των χρηματιστηρίων της Ευρώπης, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να κλείνει με άνοδο 0,61%, τον DAX στη Φρανκφούρτη με κέρδη 0,95% και τον CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 1,24%, ενώ ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 478,36 μονάδες, με άνοδο 0,92%.
H αγορά βρήκε στήριξη στην απουσία αναφοράς για lockdown στις ΗΠΑ κατά το διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν για την πανδημία ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων την Τρίτη, με τον Αμερικανό πρόεδρο να επικεντρώνει κυρίως την στρατηγική για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον στην ενίσχυση του διαγνωστικού ελέγχου.
Μάλιστα, το Bloomberg ανέφερε πως η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζει να αποθηκεύσει 400 εκατ. θεραπείες κατά της covid-19. Οι επενδυτές πιστεύουν ότι οι συνέπειες από το νέο κύμα που ενδέχεται να δημιουργήσει η νέα παραλλαγή θα είναι βραχύβιες και λιγότερο επιζήμιες.
Από εκεί και πέρα, η αγορά είδε με ανακούφιση τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ να βελτιώνεται τον Δεκέμβριο, στις 115,8 μονάδες από 111,9 τον Νοέμβριο.
Από τις υπόλοιπες μετοχές, ξεχώρισε η άνοδος 7,49% της Tesla, στα 1.008,87 δολάρια, με άνοδο, καθώς ολοκληρώθηκαν, όπως δήλωσε ο Elon Musk, οι πωλήσεις μετοχών που αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει για φορολογικούς λόγους, προκειμένου να εξασκήσει το δικαίωμα του option που λήγει τους επόμενους μήνες. Με τη νέα άνοδο η κεφαλαιοποίηση της Tesla επέστρεψε πάνω από το 1 τρισ. δολάρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόλεμος στο Ιράν: Συνεχίζεται για 9η μέρα ο πόλεμος – Το Ισραήλ χτυπά τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε Τεχεράνη και Λίβανο – Τέσσερις νεκροί στη Βηρυτό
- Γιώργος Προκοπίου… όπως Ωνάσης και Νιάρχος: Τα πλοία του αψηφούν τους πυραύλους στα Στενά του Ορμούζ – Αφιέρωμα της WSJ
- Σεισμός 5,3 Ρίχτερ χτύπησε την Ήπειρο, κοντά στην Αλβανία
- Πειραιώς: Τα 9 χρόνια του Χρήστου Μεγάλου στην τράπεζα, τα γενέθλια και οι στόχοι του για την 5ετία 2026-2030
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.