ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων άνω του 1 δισ. ευρώ στοχεύει η σύμβαση που υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν η Director και Regional Head of Greece & Cyprus της EBRD, κυρία Andreea Moraru και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το Ταμείο Ανάκαμψης και τη δημοσιονομική πολιτική, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, παρουσία του Διοικητή του Ταμείου, κ. Νίκου Μαντζούφα.

Η σύμβαση αφορά στο σκέλος των δανείων, που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή έως σήμερα, εννέα τραπεζικά ιδρύματα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται πέραν της EBRD, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας, καθώς και τρεις μη συστημικές.
Η σύμβαση που υπεγράφη αφορά στην αξιοποίηση ποσού, που μπορεί να φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και συνεπάγεται, παράλληλα, αντίστοιχου ύψους χρηματοδοτήσεις από την EBRD και ίδια κεφάλαια των ιδιωτών επενδυτών.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε σχετικά: «Με τη σύμβαση που υπογράψαμε, σήμερα, στοχεύουμε στην κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων άνω του 1 δισ. ευρώ».
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντόναλντ Τραμπ: Ο Επστάιν σε συνεργασία με έναν συγγραφέα προσπάθησε να συνωμοτήσει εναντίον μου
- Νέα Υόρκη: Σφοδρό κύμα ψύχους – Τουλάχιστον 13 νεκρούς από υποθερμία
- Ο Μαχμούντ Αμπάς προκήρυξε τις πρώτες βουλευτικές εκλογές για το Εθνικό Παλαιστινιακό Συμβούλιο
- Πιτ Χέγκσεθ: “Πολλές νίκες μπροστά” για τη Blue Origin του Τζεφ Μπέζος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.