• Οικονομία

    Στρατηγική επένδυση ύψους 80 εκατ. στον κλάδο της Βιοτεχνολογίας

    • Ρομίνα Νικηφόρου
    Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα εστίαση, λιανεμπόριο, ψυχαγωγία

    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης


    Μια επένδυση συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ στον κλάδο της Βιοτεχνολογίας, εντάχθηκε στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, έπειτα από χθεσινή απόφαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του αρμόδιου υπουργείου.

    Πρόκειται για το πρότζεκτ δημιουργίας Τεχνολογικού Πάρκου Βιοτεχνολογίας και Καινοτομίας στο Λέχαιο Κορινθίας από την Ελληνική εταιρεία αναγεννητικής ιατρικής Theracell Advanced Biotechnology και την αμερικανική βιοτεχνολογική εταιρεία Orgenesis.

    Σημειώνεται πως οι δύο εταιρείες  συνεργάζονται ήδη στον τομέα της ανάπτυξης και διάθεσης κυτταρικών γονιδιακών θεραπειών.

    «Είναι μία σημαντική επένδυση στο κομμάτι της τεχνολογίας και της ιατρικής επιστήμης για την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής και πρωτοποριακών θεραπειών για τους Έλληνες ασθενείς» σημείωσε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

    Δημιουργούνται θέσεις εργασίας

    Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρίστος Δήμας, ο οποίος βοήθησε καταλυτικά στην προσέλκυση της σημείωσε πως «η επένδυση δημιουργεί εκατοντάδες ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην έρευνα και καινοτομία».

    Το Τεχνολογικό Πάρκο, το αντικείμενο του οποίου θα σχετίζεται με κυτταρικές γονιδιακές θεραπείες, αναμένεται να δημιουργηθεί σε έκταση 120 στρεμμάτων, όπου φιλοξενούνταν στο παρελθόν η Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου ενώ οι εργασίες για την υλοποίηση της επένδυσης αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    Άδωνις Γεωργιάδης: Εκτός τόπου και χρόνου η κουβέντα για νέα μέτρα στήριξης

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ