ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Alumil κατά το γ΄ τρίμηνο του 2021, κατέγραψε αύξηση 25,3% και διαμορφώθηκε στα €79,6 εκατ. έναντι €63,5 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, ενώ σε επίπεδο εννεαμήνου παρουσίασε αύξηση 26,1% και διαμορφώθηκε στα €220,1 εκατ. έναντι €174,5 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2020.
Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά το γ΄ τρίμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν στα €15,2 εκατ. έναντι €8,1 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, αυξημένα κατά 86,8%, ενώ σε επίπεδο εννεαμήνου παρουσίασαν αύξηση 103,8% και διαμορφώθηκαν στα €34,8 εκατ. έναντι €17,1 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2020.
Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) κατά το γ΄ τρίμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν στα €12,5 εκατ. έναντι €5,8 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 και αυξήθηκαν κατά 115,6%, ενώ σε επίπεδο εννεαμήνου παρουσίασαν αύξηση 176,9% και διαμορφώθηκαν στα €26,6 εκατ. έναντι €9,6 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2020.
Εν τω μεταξύ, ο κύκλος εργασιών του Μητρικής εταιρίας κατά το γ΄ τρίμηνο του 2021, κατέγραψε αύξηση 26,7% και διαμορφώθηκε στα €50,6 εκατ. έναντι €40,0 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, ενώ σε επίπεδο εννεαμήνου παρουσίασε αύξηση 24,5% και διαμορφώθηκε στα €141,0 εκατ. έναντι €113,3 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2020.
Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά το γ΄ τρίμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν στα €8,1 εκατ. έναντι €3,8 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, αυξημένα κατάH 111,1%, ενώ σε επίπεδο εννεαμήνου παρουσίασαν αύξηση 207,7% και διαμορφώθηκαν στα €17,5 εκατ. έναντι €5,7 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2020.
Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) κατά το γ΄ τρίμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν στα €6,7 εκατ. έναντι €2,5 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, αυξημένα κατάH 170,2%, ενώ σε επίπεδο εννεαμήνου παρουσίασαν αύξηση 592,5% και διαμορφώθηκαν στα €13,4 εκατ. έναντι €1,9 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2020.
Παράλληλα, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 δεν προέκυψαν σημαντικές μεταβολές στη δανειακή θέση και την κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου και της Μητρικής.
Αναφορικά δε με τις προοπτικές για την τρέχουσα χρήση, η Διοίκηση εκτιμά ότι τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου και της Μητρικής θα εξακολουθήσουν να παρουσιάζουν ικανοποιητική πορεία και κατά το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης 2021.
Τέλος, καταλήγει η ανακοίνωση, δεδομένου ότι η τρέχουσα κατάσταση στην παγκόσμια αγορά χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, οποιαδήποτε εκτίμηση αναφορικάH με την επίδραση είτε της πανδημίας είτε της ενεργειακής κρίσης στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου και της Εταιρείας είναι επισφαλής. Εν τούτοις, η Διοίκηση παραμένει αισιόδοξη για την εξαιρετική εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου και της Μητρικής για τη χρήση 2021 στο σύνολό της, διατηρεί όμως επιφυλάξεις σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει ενδεχόμενη επιδείνωση είτε της πανδημίας είτε της ενεργειακής κρίσης.
Διαβάστε επίσης
Flexopack: Αύξηση 6,6% του κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο
ΟΑΕΔ: Στους 987.763 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Οκτώβριο του 2021
COP 26: Πώς θεσμοθετεί τη νέα παγκόσμια αγορά ρύπων και την αντιστάθμιση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AMD: Έσοδα-ρεκόρ από τα κέντρα δεδομένων και ισχυρές προβλέψεις – Άλμα 7% για τη μετοχή
- Ενδιάμεσες Εκλογές ΗΠΑ: Τι θα γίνει αν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν το Κογκρέσο – Τα σχέδιά τους και τα «μπλόκα» του Τραμπ
- Wall Street: Ανάκαμψη για την τεχνολογία και κέρδη για S&P 500 και Nasdaq πριν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών
- Εκλογές ΗΠΑ: Άρση των περιορισμών στις προειδοποιήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τους εκλογικούς λειτουργούς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.